L'Ajuntament preguntarà a la ciutadania si vol que Mollet formi part de l'AMI

La moció, presentada per Ara Mollet-ERC-MES i CDC, s'aprovava amb els vots negatius del PP i C's (4 vots), les abstencions de CM i el PSC (14 vots) i els vots afirmatius dels ponents (7).

En un termini màxim de 4 mesos l'Ajuntament de Mollet haurà d'organitzar una consulta ciutadana amb la pregunta: "Vol que Mollet s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència?". Encara no se sap com es realitzarà la consulta, ja que ho haurà de determinar la Comissió Reguladora de Consultes, una altra nova iniciativa del Ple.

 


La moció, presentada conjuntament pels republicans i els convergents, s'ha pogut aprovar gràcies a les abstencions del PSC i CM. La regidora socialista, Mireia Dionisio, aclaria que "nosaltres creiem que l'Ajuntament ha de quedar al marge d'associacions de caire polític i ideològic però el que es debat a la moció és només que es faci una consulta ciutadana". El portaveu de CM, Xavier Buzón, també identificava en el text de la moció "la vessant ideològica, que no compartim perquè tenim una altra lectura dels resultats de les eleccions", però també la "vessant democràtica de demanar l'opinió de la ciutadania, que sí compartim". Així doncs, ambdues agrupacions manifestaven els mateixos motius per la seva abstenció.

 


El portaveu de C's, Francisco Muñoz, creia que "els ajuntaments han de mostrar pluralitat perquè ens representen a tots i han de mantenir-se al marge d'associacions polítiques". La portaveu del PP, Susana Calvo, enumerava tres motius pels que estava en contra: "ideològics, ja que menysprea a una part dels ciutadans; democràtics, ja que l'AMI només representa a una part de la ciutadania; i jurídics, ja que hi ha un article que diu que els municipis no poden imposar la seva potestat per afers polítics". A més, Calvo demanava "que la Taula de Transparència expliqui quina seria l'aportació econòmica que hauria de fer l'Ajuntament  a aquesta associació".

Edicions locals