Més de 500 persones participen de la 11a Calçotada de Gallecs

Es van recollir un total de 8.000 calçots plantats al mateix Gallecs que els assistents van poder degustar juntament amb altres àpats d’elaboració i conreu propi

Aquest cap de setmana l’aire de Gallecs tenia una deliciosa olor a calçot. En aquest sentit, diumenge l’espai rural de Gallecs acollia la seva tradicional calçotada anual, que ja acumula 11 edicions a les seves esquenes. Dissabte, però, els veïns de Gallecs s’avançaven i celebraven la seva també tradicional calçotada de veïns.
Per la jornada de diumenge, es van recollir un total de 8000 calçots, els quals han estat cultivats a l’espai rural, juntament amb la mongeta de ganxet o l’oli de Vera, una especialitat d’oli que s’ha recuperat a Gallecs, que també formaven part dels tres menús preparats per tan lluïda ocasió: l’infantil i dos per adults, un dels quals oferia una alternativa vegetariana. 
“La iniciativa de la calçotada popular va néixer des del Consorci de Gallecs, juntament amb els pagesos, amb l’objectiu de donar a conèixer els cultius i els productes que s’elaboren a l’Espai Rural de Gallecs”, explica Gemma Safont, gerent del Consorci de Gallecs. I és que la calçotada, a més de ser una gran oportunitat per fer un tast dels productes típics de la zona de Gallecs, també és una gran ocasió per grups d’amics i famílies de gaudir d’aquest esplèndid espai. “Un dels punts forts de l’esdeveniment és que els assistents no només aprofiten per fer un tast dels productes de Gallecs sinó també per veure tot el procés de collita del calçot”, afegeix Safont.
En afegit, l’Espai Rural de Gallecs i les persones que treballen per la seva preservació estaven d’enhorabona, i és que aquesta setmana Slow Food els hi va lliurar el premi a la producció compromesa, un guardó que en paraules de la gerent del Consorci “és tot un orgull” i que serveix com “recompensa als pagesos, així com un reconeixement a tota la seva feina i a la gran tasca que realitzen”. 
A l’edició d’enguany van assistir més de mig miler de persones que, a més de menjar calçots, van poder gaudir de mongetes del ganxet amb l’oli de Vera i/o cansalada, botifarra o hamburguesa vegetal, coca i begudes. 

Si voleu reviure la jornada no deixeu de visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals