Rodalies, republicanisme i el Quart Cinturó, a debat durant el proper Ple

Ara Mollet-ERC-MES presentarà tres mocions al Ple de dijous vinent. La primera demana a l’Estat que transfereixi a la Generalitat la totalitat de les competències ferroviàries. Una segona moció demana declarar Mollet municipi republicà i a Felip VI person

El grup municipal d’Ara Mollet-ERC-MES presenta tres mocions al proper Ple. La primera demana l’assumpció plena per part de la Generalitat de tot el servei de Rodalies de Catalunya, ja que “el govern català va assumir la gestió dels trens i del personal al 2010 però no la titularitat de la infraestructura, que segueix en mans d’Adif, l’empresa pública que depèn de Foment i que té com a objectiu la construcció de línies de ferrocarril i la gestió de la seva explotació.

 


La segona moció demana declarar Mollet municipi republicà, reconèixer els valors republicans com els necessaris a l’hora d’exercir les responsabilitats municipals, declarar persona non grata el monarca Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola i evitar que l’Ajuntament participi en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de la monarquia espanyola.

 


La darrera moció demana a l’Ajuntament manifestar la seva oposició a la construcció del tram de l’autovia orbital B-40 o Quart Cinturó entre Sabadell i Granollers.

Edicions locals