Més d’una centena de persones participen en el Sopar de la Dona

Les associacions de dones de Mollet es reuneixen al Mercat Vell per celebrar aquest sopar i ball commemoratius i ja habituals dintre dels actes de celebració del 8 de març

Dissabte el Mercat Vell es vestia de gala però també de reivindicació. I és que enguany acollia una nova edició del ja tradicional Sopar de la Dona, un dels actes destacats dintre dels diferents esdeveniments que tenen lloc a la ciutat en motiu del 8 de març. En aquest sentit, més de 100 dones i també homes es van trobar en el recinte municipal per gaudir d’una vetllada commemorativa i reivindicativa. 
“El sopar de la dona és un acte especial que es fa cada any en commemoració a les dones i a les entitats de dones de Mollet amb l’objectiu de reivindicar una vegada més la fita d’aconseguir la igualtat entre homes i dones”, explicava la regidora de Civisme i Convivència, Ana María Diaz. L’acte organitzat per les associacions de dones ‘Més enllà de casa’, ‘Per nosaltres mateixes’ i ‘Genesis’ es va iniciar amb la lectura del manifest, la qual va donar pas a l’inici del sopar, i en la que es va fer un apunt especial en relació a la violència de gènere i és que, tal i com assegura Diaz “aquest any hem volgut reivindicar de manera especial dos aspectes: per una banda la violència de gènere i la seva eradicació, cada dia veiem nous casos i és una lacra que ha de finalitzar, i també la conciliació entre la feina i la llar, que tot i ser un tema inclòs a les lleis tant catalana com espanyola, encara s’ha de treballar més”.
Un cop finalitzat el sopar, els assistents van poder gaudir de música i ball per cloure l’acte, amb la novetat que aquest any l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la neteja per tal que les dones puguin gaudir plenament de la festa.

Edicions locals