Èxit de convocatòria en la primera edició de La Branca

Can Besora organitzava la primera de les diverses jornades de debat i reflexió sobre l’educació que anirà organitzant en relació a aquesta temàtica

El matí de dissabte l’escola Can Besora acollia la primera edició de ‘La Branca’, unes jornades organitzades amb l’objectiu de debatre i reflexionar al voltant de l’educació i de les maneres d’educar. La primera jornada es podria etiquetar d’exitosa, i és que van ser molts els pares i mares que van decidir apropar-se a l’escola molletana per conèixer altres maneres d’educar i de participar en l’educació dels seus fills.
L’encarregada d’encetar aquesta jornada de debat gratuïta va ser la directora del centre, Mireia Oliva, la qual va parlar sobre les comunitats d’aprenentatge, fent inri en l’escola Can Besora com a exemple. “Mai hem cregut en els llibres de text com a tal. L’ensenyament prové de molts llocs i la nostra feina com a educadors és ensenyar a treballar-lo”, explicava Oliva, la qual afegia que “la idea d’escola que tenim la intentem plasmar amb una actitud pedagògica concreta que es fa patent a l’aula”. Un dels aspectes que va generar dubtes entre els pares és el pas de l’escola a l’institut, ja que la ciutat no compta amb cap centre d’educació secundària que es regeixi per les pautes de les comunitats d’aprenentatge. La directora va explicar que els nens marxen de l’escola amb una motxilla plena d’experiències: des de com fer exposicions orals a treballs en grup, quelcom que més tard aplicaran. “Es fan avaluacions de com és aquest pas i els resultats dels darrers tres anys han estat bons”, aclaria.
El formador vinculat a la UAB i a la Fundació Bofill, David Vilalta, també va participar de la jornada de debat i reflexió amb una xerrada en la que va parlar sobre el tema de les competències. En aquest sentit, el formador explicava que “necessitem una escola que problematitzi, que ens ensenyi allò que no és evident però que fa que el que veiem hi sigui”. La mestra i pedagoga, Anna Ramís, va ser l’encarregada de posar el punt i final a aquesta primera jornada amb un col•loqui sobre la relació entre famílies i escola. 

Edicions locals