Els Mossos escorcollen un pis de Mollet vinculat a una organització criminal

Després de 8 mesos d’investigació a una organització criminal que assaltava narcotraficants i els robava la droga, entre els 13 de gener i l’1 de març, els Mossos d’Esquadra realitzaven entrades a diversos domicilis de prop d’una vintena de poblacions on

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Unidad Orgánica de Policia Judicial de la Guardia Civil de Cádiz i Huelva, van detenir, entre el 13 de gener i l’1 de març, 30 persones com a presumptes autores dels delictes de robatori amb violència, temptativa d’homicidi, tràfic de drogues, tràfic d’armes i pertinença a organització criminal. Els detinguts formaven part d’una macro organització criminal que es dedicava principalment als robatoris amb violència a traficants de droga.

 

 

Després de detectar que Guardia Civil estava seguint a les mateixes persones que els Mossos d’Esquadra per fets similars ocorreguts a Andalusia, es va crear un equip conjunt d’investigació entre els dos cossos policials per tal de compartir la informació i maximitzar la efectivitat. Els agents van descobrir que un dels modus operandi consistia en introduir dispositius GPS en els fardells de droga abans que sortissin del Marroc amb rumb a Espanya. Amb la connivència de ciutadans de les poblacions costaneres del Marroc des d’on embarcaven la droga, col·locaven estratègicament els dispositius GPS i aconseguien, d’aquesta forma, poder fer-ne un seguiment i dur a terme els assalts violents en el moment que creguessin més oportú.

 

 

En vuit mesos s’han detectat 25 assalts violents d’aquestes característiques a les poblacions de Sant Boi, Castelldefels, Montcada i Reixach, Vilaseca, Terrassa, Santa Maria de Palautordera, Vinaròs (Castelló), Cadis, Tarifa, Vejer de la Frontera (Cadis), El Pelayo (Cadis), Ayamonte (Huelva), Isla Cristina (Huelva) i Manilva (Màlaga).

 

 

El dispositiu policial ha consistit en 29 entrades i escorcolls ens domicilis de Mollet del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Canovelles, Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt, Santa Maria de Palautordera, Mataró, Cabrils, Terrassa, Sant Salvador de Guardiola, Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i Manilva. Dels 30 detinguts de nacionalitat espanyola, marroquina i senegalesa, 15 ja han ingressat a presó. A més, a Catalunya i Andalusia, s’han intervingut més de dues tones d’haixix, sis armes de foc, munició de diversos calibres, defenses elèctriques, credencials policials, armilles antibales i llums prioritaris de color blau com les que fan servir els vehicles policials.

 

Edicions locals