S’esterilitzaran 300 gats de carrer per controlar les colònies

L’Ajuntament, les clíniques veterinàries, les protectores d’animals i els alimentadors voluntaris han iniciat una campanya per controlar les colònies de gats al carrer. Aquesta iniciativa suposarà 6.000 euros anuals del pressupost que l’Ajuntament dedica

Els agents implicats en la protecció dels animals inicien una campanya per controlar la proliferació dels gats de carrer i vetllar pel seu benestar. Aquesta campanya consisteix en capturar 300 gats de les 12 colònies que hi ha a Mollet, esterilitzar-los i retornar-los al seu entorn. A més del treball coordinat, la campanya inclou l’alimentació dels animals, amb pinso i aigua per evitar embrutar la via pública, a través de voluntaris que aniran acreditats.

 


La regidora de Salut Pública, Ana María Díaz, explicava que “durant el darrer any s’ha detectat un increment de l’abandonament de gats, passant de 120 durant el 2014 a 166 durant el 2015, i era necessari posar en marxa aquesta campanya que té per objectiu tenir cura dels gats, tot vetllant per la salubritat de la via pública sense causar molèsties als veïns”.

 


La Núria, del centre veterinari Manescalia, explicava que “cada gat produeix 4-5 gats al llarg de la seva vida”, tot deixant palesa la necessitats d’actuar. A més, també recordava que molts d’aquests animals busquen cases d’acollida i adoptants “perquè molts dels animals que viuen al carrer no hi han nascut, han estat abandonats o s’han perdut, i la seva esperança de vida és d’aproximadament 1 any si no troben una nova llar”.

 


Aquesta campanya, que mostrarà una efectivitat real passats 5 anys, suposa una inversió de 6.000 euros anuals, que es restaran al pressupost total de 65.000 euros que el Consistori dedica als animals.

Edicions locals