Mollet no es declara municipi republicà però la moció tornarà a passar pel Ple

A falta de dos vots no s’aprova la moció d’Ara Mollet-ERC-MES que demanava declarar Mollet municipi republicà i declarar a Felip VI persona non grata.

Ara Mollet-ERC-MES presentava una moció on demanava als grups municipals amb representació al Consistori declarar Mollet municipi republicà i nomenar a Felip VI i a qualsevol altre representant de la monarquia persona non grata per la ciutat. La moció només era recolzada per CM ja que els altres partits de l’oposició, alguns a favor del republicanisme, creien que “s’ha de treballar des del consens perquè l’exclusió ens permet sumar poc”. Els ponents manifestaven que “tornarem a presentar aquesta moció quan estiguem tots els regidors”, ja que dues de les regidores de CM Mollet estan de baixa per maternitat i el seu vot era imprescindible perquè aquesta moció quedés aprovada.

 


La portaveu del PP, Susana Calvo, manifestava que “jo sóc monàrquica i els ciutadans són lliures per ser el que vulguis. A més, em sembla fora de lloc declarar non grat a ningú, l’Ajuntament no està per això sinó per servir al ciutadà”.


El portaveu de Ciutadans, Francisco Muñoz, creia que la moció tenia “un clar interès partidista” i que “només tindrà repercussió mediàtica. No creiem que s’hagi de jutjar a ningú per la seva ideologia”. També, recordava que entre els principals problemes del ciutadà no està la monarquia sinó l’atur, la corrupció i el frau i els problemes econòmics.

 


El regidor de Convergència, Jordi Talarn, explicava que “defensem els valors republicans però sempre en positiu, sense anar en contra de ningú. Malgrat estar d’acord en molts aspectes de la moció, no considerem favorable declarar a ningú non grat per motius ideològics i associar-lo al nostre procés; ens permet sumar poc”.

 


El regidor del PSC, Josep Ramo Bertolín, també explicava “compartir que republica és sinònim de democràcia, llibertat i drets garantits” però “declarar non grat a Felip VI té un component d’exclusió que no permet crear climes de consens per avançar”.

 


L’únic vot de suport que rebia aquesta moció era de Canviem Mollet. El regidor Francisco Sancho s’alegrava per la “proliferació de mocions republicanes durant els darrers anys”.

 


La moció quedava rebutjada amb els vots en contra del PSC, C’s i PP i amb l’abstenció de CDC.

 

Edicions locals