El Ple aprova demanar el traspàs del servei de rodalies a la Generalitat de Catalunya

La moció presentada pel grup d’Ara Mollet-ERC-MES és aprovada al Ple del mes de març amb el vot en contra de la regidora del PP i amb les abstencions de Ciutadans

El grup d’Ara Mollet-ERC-MES presentava al passat ple del mes de març una moció amb la que es pretén traslladar al govern estatal una petició per al traspàs de les competència del servei de rodalies a la Generalitat de Catalunya i, alhora, que aquesta dugui a terme un pla de contingència amb l’objectiu de millorar-lo i posar punt i final als constants errors que pateix aquest servei.
El regidor republicà, Oriol López, traslladava el seu malestar a la resta de grups i assegurava que els constants problemes que pateix aquest servei no són més que un “càstig de l’Estat al servei català”. El regidor, a més, afirmava que existeix un “gran greuge comparatiu entre el servei que es dóna a Catalunya i el que es dona a la resta de comunitats que formen part de l’Estat”. 
La moció va ser ben rebuda pels grups de CDC, PSC i Canviem Mollet, els quals van donar el seu vot favorable. Malgrat això, el regidor del PSC, Josep Garzón, va afegir que trobava a faltar en aquesta moció “alguna referència als temes del desdoblament o del soterrament de la R3”. 
El regidor de Ciutadans, Francisco Muñoz, també va mostrar el seu malestar en relació al servei de la xarxa ferroviària, però va argumentar l’abstenció per part del seu grup dient que “tot i compartir allò referent als problemes, des de Ciutadans es decanten per una gestió conjunta d’aquest servei per part de les Comunitats Autònomes i l’Estat”. Per la seva banda, la regidora del PP, Susana Calvo, va posicionar-se en contra de la moció, afirmant que la Generalitat ja havia mostrat la seva “incapacitat” a l’hora de gestionar serveis d’aquest estil, posant com a exemple la construcció de la línia L9 del metro de Barcelona. 

Edicions locals