El Ple dóna suport unànime als drets fonamentals de les persones refugiades

Abans de la celebració del Ple l’Assemblea Popular de Mollet i l’associació Aturem la Guerra convocaven una concentració als quatre bancs en senyal de rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia que preveu l’expulsió massiva de refugiats.

Una trentena de persones es concentraven dijous per la tarda al centre de la ciutat per mostrar el seu descontent envers l’acord arribat entre la Unió Europea i Turquia que “preveu la deportació massiva de persones i vulnera drets fonamentals”, explica en Marc Selva, membre d’Aturem la Guerra. Després de la concentració, les associacions assistien al Ple on es debatia una moció a petició seva. “Sabem que és una moció simbòlica però és millor que res”, deia Selva al Ple.

 


La moció rebia el suport unànime de totes les agrupacions del plenari municipal. La regidora socialista, Ana María Díaz creu que l’acord “suposa una humiliació perquè les persones estan sent tractades com a mercaderies”.  El portaveu de CM, Xavier Buzón, qualificava l’acord de “vergonya” i el regidor d’ERC-MES, Manel Sostres, proposava “baixar la bandera com a senyal de protesta”. El portaveu de C’s, Francisco Muñoz, demanava “més polítiques d’asil” i el portaveu convergent, Joan Daví, desitjava que “tandebò hi hagi un pacte que on els refugiats siguin tractats en bones condicions”. De la seva banda, la portaveu del PP, Susana Calvo, destacava el rebuig a l’acord de tots els partits.

Edicions locals