El Tribunal Suprem anul·la una sentència del TSJC favorable a l’Ajuntament respecte el POUM

La sentència del TS posa en qüestió alguns preceptes de l’estudi econòmic financer del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar per vàlid, suficient i eficaç.

Aquesta sentència ve arrel d’un recurs que va presentar una immobiliària d’una entitat bancària en relació al planejament urbanístic d’un sector de Can Prat i que va ser desestimat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La sentència del Tribunal Suprem ha sorprès tant a l’Ajuntament, a la Generalitat com als mateixos impulsors del recurs, ja que no anul.la només el sector de Can Prat com demanava la immobiliària actora del recurs sinó que anul·la l’estudi econòmic financer del POUM reflectit a l’acord definitiu de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

 


Per aquest motiu, l’Ajunta-ment de Mollet recorrerà la sentència fins a la màxima instància judicial possible donat que la sentència invoca una normativa preconstitucional de l’any 1976, i comptarà amb el suport de la Generalitat de Catalunya en totes les tramitacions administratives que s’hagin de portar a terme. L’Ajuntament considera que el Tribunal Suprem s’ha extralimitat si tenim en compte que només es parla de temes formals i no de fons, raó per la qual el Tribunal Suprem ha envaït competències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Edicions locals