El resultats de l’anàlisi de les bigues mostren que algunes d’elles estan afectades d’aluminosi

La segona setmana de març el laboratori de la Universitat Autònoma de Barcelona entregava els resultats de les extraccions fetes a les bigues de l’edifici. Aquests han constatat que les bigues de la planta baixa i la primera són de ciment aluminós, mentre

Tot i els esforços realitzats perquè els veïns del l’edifici que va estar en perill de desfondrament i que es va precintar el passat 3 de febrer (situat al carrer Vicenç Fonolleda, 12) puguin tornar a les seves llars, l’informe dels resultats del laboratori de la UAB reflecteix que la planta baixa i la primera planta del bloc de pisos tenen bigues aluminoses.

 


En total, s’han analitzat 10 mostres de les quals 6 han donat positiu en aluminosi i són les bigues que corresponen a la planta baixa i la primera.  Tot i la voluntat d’enllestir el més ràpid possible la situació dels molletans, els resultats del laboratori i la gravetat de les patologies detectades que van propiciar l’evaquació, més noves patologies que s’han detectat en enderrocar falsos sostres de la planta primera,  deixen palès  la necessitat de realitzar una rehabilitació el més aviat possible. Actualment l’edifici està apuntalat.

Edicions locals