S’atura el desnonament de la família Beltrán

El jutjat posposa fins el dilluns 11 d’abril a les 12h el termini perquè la família marxi del pis. L’Ajuntament tindrà disponible un pis en lloguer social per la família el 8 d’abril i disposaran de 3 dies per fer el trasllat.

Divendres a les 10h estava previst el desnonament de la família Beltrán, que viu al carrer de Sol, 7 en un pis de lloguer propietat d’uns particulars. Després de més d’un any sense poder pagar la mensualitat els propietaris van denunciar a la família i el jutjat va datar l’ordre de desnonament pel 19 de febrer. Un dia abans d’arribar la data es va posposar el desnonament per l’1 d’abril i avui passades les 10h la secretària del jutjat es personava a l’immoble per fer efectiu el desallotjament.

 


Després que la família i els representants de la PAH expliquessin la situació en la que es troben els Beltrán, la secretària ha decidit posposar el desnonament pel dilluns 11 d’abril a les 12h. S’ha escollit aquesta data ja que l’Ajuntament de Mollet ha ofert un pis en lloguer social per a la família que estarà disponible a partir del 8 d’abril. Així doncs, els afectats disposaran de 3 dies per realitzar el trasllat dels seus afers personals i entregar les claus de l’habitatge el dilluns a les 12h. La secretària alertava que si dilluns es troben resistència i no es produeix el desallotjament es veuran obligats a trucar als Mossos d’Esquadra.

 


“Hem aconseguit el que volíem, que una família no es quedi al carrer”, expliquen des de la PAH. De la seva banda, en José Beltrán, el pare d’una família de quatre fills, dos dels quals són menors d’edat i viuen al domicili familiar (8 i 10 anys), es mostrava alleujat per poder portar als seus fills a casa quan surtin de l’escola. “Ells avui han fet vida normal, no vull que uns nens hagin de viure aquesta situació. Si finalment ens fan fora ells aniran a viure amb un familiar i jo tinc cotxe”, explicava Beltrán moments abans de conèixer la notícia de poder restar uns dies més a casa seva.

 


La regidora d’Habitatge, Mireia Dionisio, explicava que “la família anava a ser adjudicatària, la setmana passada, d'un pis al nostre municipi titularitat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya però no han pogut fer el trasllat perquè aquest pis ha estat ocupat. Per no esperar més temps, ha estat de nou adjudicatària d'un pis, aquest cop titularitat de l'Ajuntament, que està en obres i que s'acabaran al voltant del dia 8 d'abril”. Des de la PAH explicaven que “exigirem a l’Ajuntament que el dia 8 la família ja es pugui instal·lar al pis perquè el jutjat ja no dóna més temps”.

 


El pis on viu la família és propietat d’un particular que “disposa d’un patrimoni superior als 1.250 metres quadrats i segons la llei és un gran tenedor i hauria d’oferir un lloguer social”, explica Beltrán. “La Llei no empara a la família de llogaters ja que el pis on viuen està considerat com un local i no disposa de cèdula d’habitabilitat. Així doncs, la jutgessa no considera als propietaris com a grans tenedors”, afegeixen des de la PAH.

 


Ara la família Beltrán està reunint tota la documentació necessària per denunciar “la situació d’abús que hem viscut” i “els contractes de lloguer opacs que estan realitzant els propietaris”. Un cop estiguin instal·lats al seu nou habitatge “realitzarem la denuncia pertinent a Hisenda perquè investiguin els lloguers opacs i il·legals amb els que s’està enriquint la família”.

 

 

Edicions locals