López: “Si jo fos l’alcalde hauria convocat un Ple extraordinari per explicar la sentència desfavorable a la ciutadania”

Ara Mollet-ERC-MES demana un Ple Extraordinari per informar sobre l’anul·lació per part del Tribunal Suprem d’una sentència del TSJC favorable a l’Ajuntament respecte el POUM i per trobar solucions a la problemàtica entre tots els grups municipals.

Els republicans demanen un Ple Extraordinari per conèixer amb exactitud la situació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), després que a Setmana Santa es donés a conèixer la sentència que anul·la l’estudi econòmic financer del POUM i que deixa en vigor l’anterior versió, del 1982. El portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, assegurava que “jo hagués convocat el Ple en conèixer la notícia” i la regidora Marta Vilaret afegia que  “la informació és pública des de l’11 de febrer i el govern municipal informa més d’un mes tard i tot presentant en paral·lel un Pla d’Actuació de Mandat (PAM) que ja saben que no es pot portar a la pràctica”. Perquè es pugui convocar un Ple Extraordinari sense que ho digui l’alcalde es necessiten 7 regidors i Ara Mollet-ERC-MES en té 5, així que “mantindrem converses perquè estem segurs que tots volem trobar la millor solució”.  A més, els republicans també han informat que dimarts es va produir una Junta de Portaveus per parlar de la sentència “però només va assistir l’equip de govern, CM i nosaltres”.

 


A efectes pràctics, el retorn a les normatives de l’any 82, quan Mollet tenia un desenvolupament, unes perspectives i un nombre d’habitants diferent a l’actual, comportarà “molta inseguretat jurídica pel ciutadà. Abans, si volies realitzar quelcom relacionat amb urbanisme només calia consultar el POUM i saber què es podia fer i què no. Ara existeix una situació d’inseguretat perquè les decisions es converteixen en dèbils a nivell judicial i són encara més fàcilment atacables”, explica Vilaret.

 


El govern municipal proposa iniciar els estudis per renovar les normes de planejament urbanístic de la ciutat per tal que responguin a l’actual context econòmic i social però des d’Ara Mollet-ERC-MES alerten que “crear un nou POUM és un procés llarg, dens i complicat, que implica una despesa important i, com a mínim, 3 anys de treball abans de que sigui una realitat”. També creuen que “refer-lo pot ser més interessant però cal estudiar-ho entre tots” ja que pensen que l’anterior POUM “preserva els interessos públics enfront els privat” tot i que apunten que “en els darrers anys s’ha anat flexibilitzant, cosa positiva sempre que sigui per un interès de la ciutat i no només per complaure als sectors privats”.

Edicions locals