Daniel Garrido reflexiona sobre la negació del jo

Dijous passat el jove molletà inaugurava l’exposició ‘Más allà del ego’ a El Racó de l’Artista del Museu Abelló. La mostra es podrà visitar gratuïtament fins el 12 de juny

Tres obres formen la nova exposició que s’inaugurava dijous de la setmana passada a El Racó de l’Artista del Museu Abelló, un espai que el museu de la nostra ciutat dedica, des de la celebració del seu 15è aniversari, a promocionar l’obra d’artistes locals.

 


L’encarregat d’exposar la seva feina durant aquest trimestre és el molletà Daniel Garrido, que parla sobre la negació de l’egocentrisme. “Al principi el projecte va començar a parlar de la destrucció de l’ego però en veure’m com a individu destructor amb una forta càrrega d’ego i el projecte va anar evolucionant fins un concepte que m’interessava més: la negació de l’ego”, explica Garrido.

 


L’exposició està formada per un gravat inèdit i dos quadres realitzats amb la tècnica d’esborrar grafits. “El gravat el vaig realitzar a Itàlia quan estava d’Eras-mus amb una tècnica que vaig aprendre allà: el carborúndum.  En els quadres realitzats amb la tècnica de l’esborrat de grafits, el que realment m’interessa no és l’aplicat de la pintura sinó el procés de desconstrucció, a través de dissolvents, que es va produint capa a capa fins a obtenir el resultat final”, conclou Garrido.

 


Durant la seva adolescència Garrido va estar molt implicat en el món de grafit “i vaig descobrir la forta càrrega d’ego que aquesta pintura implica i m’interessava treballar el procés a la inversa”. L’exposició ‘Más allà del ego’ es pot visitar fins el 12 de juny.

Edicions locals