10 anys de titelles

El divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 d'abril la nostra ciutat acollirà la Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO), que enguany arriba a la desena edició. Tres dies on Mollet es convertirà en la capital catalana dels titelles amb activitats i actuacions per a tots els públics. La inauguració oficial de la MITMO serà divendres vinent amb l'arribada del Mollet Mullat al Parc de les Pruneres (18h), tot i que algunes de les activitats entorn aquesta festivitat ja s'han iniciat durant aquesta setmana.


En aquests deu anys, la MITMO s'ha anat consolidant fins a convertir-se en un referent de les fires i espectacles per a públic familiar de Catalunya i un referent internacional en el món titellaire. Durant tres dies el centre de la ciutat s'omplirà de titelles per apropar aquesta disciplina a la ciutadania sota la direcció artística de Galiot Teatre, una companyia molletana dirigida per Jordi Monserdà i Meritxell Serrats.


La cloenda de la mostra serà diumenge (18h) a la plaça Prat de la Riba amb el comiat del Mollet Mullat fins l'any vinent.

 

 

 

Els espais de la MITMO


El gruix dels espectacles de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet es desenvoluparà al centre de la ciutat, tot i que durant els dies previs a la inauguració es realitzen activitats a les escoles bressol, a la Festa de la Primavera i al Mercat Municipal.


Un any més el Parc de les Pruneres es consolida om a l'Espai Carpes i La Marineta seguirà acollint els espectacles per als més menuts. Altres escenaris de la mostra seran la Plaça Catalunya, la plaça Prat de la Riba, el Mercat Vell i la Sala Fiveller.

 

 

 

Teatre a les Escoles Bressol


Des d'aquest dimarts fins dijous de la setmana vinent un espectacle molt visual i plàstic de la companyia molletana promotora de la mostra, Galiot Teatre, visita les 9 escoles bressol de la ciutat i l'Escola d'Educació Especial de Can Vila.


L'espectacle, que porta per títol 'Palla, fusta, pedra', explica la història de tres porquets que es troben un bon dia enmig d'un bosc quan arriba el fred. Cada un d'ells decideix construir una casa: un de palla, l'altre de fusta, i l'últim de pedra. L'enemic és un llop i finalment acaben els porquets contents i el llop a l'olla.

 

 

 

La MITMO al Mercat Municipal


Dissabte hi haurà una doble activitat al centre neuràlgic del producte de proximitat de la nostra ciutat: el Mercat Municipal. De 10.30h a 12.30h els infants podran realitzar un recorregut pel mercat per buscar els titelles que s'amaguen a les parades i, en finalitzar, seran obsequiats amb una gorra del 10è aniversari de la MITMO.


A més, a les 12.30h la Cia. Pengim-penjam realitzarà el primer espectacle obert al públic de la MITMO, que porta per títol 'El Moliner'.

 

 

 

La MITMO a la Festa de la Primavera


Diumenge el barri de Can Borrell celebrarà la Festa de la Primavera, on la MITMO també estarà present amb un taller de titelles. Qui vulgui participar al taller s'ha d'apropar a la carpa de la mostra durant el matí de diumenge per realitzar el titella del Mollet Mullat amb la gent de Galiot Teatre.

 

 

 

El Punt d'informació de la mostra


Durant la tarda de divendres, el dia de dissabte i diumenge fins a les 19h la plaça Catalunya acollirà el Punt d'Informació de la Mostra. Es tracta d'un indret on es pot obtenir tota la informació referent a la festivitat, recollir el diari oficial amb la programació, recollir un obsequi amb el carnet del Club Super 3, bescanviar les entrades infantils dels espectacles de pagament per un obsequi de la mostra, comprar obsequis, comprar les galetes del Mollet Mullat i recollir informació d'interès sobre la nostra ciutat.

 

 

 

Dues sorpreses


La primera sorpresa és la festa d'aniversari de la MITMO on, per celebrar els 10 anys de trajectòria de la mostra, el diumenge a migdia a Prat de la Riba els infants podran degustar un pastís, gentilesa del Forn de Sant Vicenç.
La segona sorpresa queda sense desvetllar però el promotor de la mostra, en Jordi Monserdà, demana la col·laboració de tots els infants de Mollet en l'espectacle itinerant de diumenge a migdia que porta per títol '10 anys del Mollet Mullat'.

 

 

 

Les estrenes


Pels 10 anys de la MITMO es realitzarà l'estrena de 10 espectacles, un d'ells internacional. Es tracta de l'espectacle 'Odil', de la companyia belga 'Les Contes d'Asphaldt', que torna a Mollet després de ser un dels espectacles amb més bona acollida per part del públic ara fa dos anys, quan visitava la nostra ciutat amb l’espectacle d’un drac gegant articulat que treia foc pels queixals.

 

 

 

Fira d'atraccions ecològiques


Durant els dies de la MITMO el Parc de les Pruneres acollirà la fira d’atraccions ecològiques, un espai amb tres atraccions que funcionen manualment. Els infants podran pujar a dos caballets i una barca. Aquesta activitat és de pagament.

 

 


Món Titella


El Món Titella és una instal·lació interactiva on el públic pot tocar els 35 titelles de diferents països i cultures, 15 d’ells construïts amb fusta reciclada.


Galiot Teatre ha realitzat artesanalment amb fusta i ferro reciclat aquest espai d’experimentació, descobriment i innovació on els visitants hauran d’obrir una trentena de caixes-finestra on s’amaguen titelles de 12 tècniques de manipulació diferents.


Aquest espai únic, curiós, especial i diferent on l’espectador pot tocar als protagonistes és fruit de 2 anys de recerca per part de Galiot Teatre i serveix per conèixer l’origen, el llenguatge i la cultural dels titelles d’arreu.

 

 

 

 

 

Més que un espectacle cultural: la implicació del comerç

 

"Del 15 al 17 d'abril ens convertim en la capital catalana de les titelles, una capitalitat que és orgull de ciutat i de treball compartit", explica l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. De la seva banda, la regidora de Cultura i Comerç, Mercè Pérez, afegia que "la MITMO és més que un projecte cultural; és l'esforç compartit de molta gent per fer possible aquest esdeveniment de ciutat". I és que el teixit comercial, el sector de la restauració i l'hostaleria, els forns de pa i pastisseries i diverses entitats i associacions de la ciutat també s'impliquen en la MITMO.

 

 

Els aparadors i els seus contes


Del 4 al 15 d’abril, un total  de 10 botigues del centre exposen en els seus aparadors les dues escenografies més grans de Galiot Teatre: els espectacles ‘Pinotxo’ i ‘En Bernat pescador’, construïdes amb motlle de relleu en cartró pedra. Cada conte esta distribuït en cinc botigues. Les persones que ho desitgin poden completar aquest Circuit dels aparadors dels titelles (amb una targeta que obtindran a les botigues participants) i aconseguir així una nova xapa de la col·lecció del Mollet Mullat i un número per al sorteig d'un titella, que es realitzarà a La Marineta el 13 d'abril.

 

A més, els interessats en conèixer les històries que hi ha al darrera de les escenografies podran realitzar un visita guiada de la mà del titellaire de Galiot Teatre. Les rutes es realitzaran els dies 6 i 13 d'abril a les 17.30h. Tots els nens participants seran obsequiats amb una gorra.

 

 

Els 10 aparadors: Escuin, Can Rebull, Toscana, Basolí, Calçats Angulo, Espai Decora, Nya Spa, Carretero, Bambi i Brunés

 

 

El Menú Titella


Diversos restauradors de la nostra ciutat ofereixen durant els dies de la MITMO el Menú Titella a un preu de 14,5 euros pels adults i 8,5 euros pels infants. L'objectiu d'aquesta iniciativa és convidar als molletans a fer vida comercial i de ciutat tot gaudint d'un cap de setmana cultural. Cada restaurador ofereix les seves especialitats al seu menú però tots són al mateix preu i inclouen pa, beguda i postres.

 

 

Els 11 restauradors: Sis sentits, Casa Gerardo, Ca La Lleo, Manjari Restaurant, La Tasqueta, La Llar d'en Tariel, Beumala, El Racó del Mediterrani, Restaurant el Vell Nou, Restaurant Cal Guardabosc i Pizzeria 1900

 

 

 

Els Mollets Blaus


La MITMO compta amb un dolç oficial que s'ha convertit en el berenar de molts infants i adults durant els dies de la mostra. Estem parlant dels Mollets Blaus, unes galetes artesanes elaborades amb blat autòcton i xocolata, canyella, coco, maduixa i d'altres varietats. Aquestes galetes estan realitzades per quatre forns i pastisseries de la ciutat i es poden comprar per 1 euro al Punt d'Informació de la Mostra. Durant la resta de l'any també es poden trobar als establiments que les elaboren.

 

 

Els 4 forns i pastisseries: Forn de Sant Vicenç, Forn Pastisseria Prat, Fleca Llargués, Pastisseria Lorena

 

 

 

El Club Super 3


Un any més, la MITMO col·labora amb el Club Super3. Tots els súpers tindran l’entrada gratuïta als espectacles de pagament i, a més, podran obtenir la motxilla de la MITMO de forma gratuïta. La MITMO forma part de les superactivitats i, com a tal, s’anuncia al web del Club Super3, així com a la televisió, en 8 passis durant la setmana de l’11 d’abril.

 

 

 

Edicions locals