La ballada de Gitanes protagonista del diumenge a Prat de la Riba

La tradicional trobada anual de colles de Ball de Gitanes es celebrarà per primera vegada a l'emblemàtica plaça del centre de la ciutat

El proper diumenge 10 d'abril Prat de la Riba es vestirà de gala per celebrar la XXXVIII Trobada de Colles de Ball de Gitanes on, enguany, la principal novetat és el canvi d'emplaçament a l'emblemàtica plaça cèntrica de la cuitat. "Anem per primera vegada a Prat de la Riba, que és un espai que ens agrada perquè és molt més íntim", explica Jaume Noró, membre de la junta de l'Esbart Dansaire de Mollet.
L'acte, que es celebra de manera anual, acollirà un total de 180 dansaires que s'agruparan en 11 colles diferents de les poblacions de Castellar del Vallès, Santa Perpètua, La Llagosta, Martorelles, Parets i, per suposat, Mollet del Vallès.
Des de l'Esbart Dansaire es mostren molt entusiasmats amb aquesta trobada: "Des de l'Escola de Dansa portem preparant des del mes d'octubre aquesta i la resta de trobades de Ball de Gitanes en les que hem participat", explica el seu director artístic, Eduard Peixoto. "A banda de les típiques peces de ball de gitanes, des de l'Esbart també hem adaptat alguna de les peces que realitzem en els nostres espectacles per l'ocasió", afegeix.
La trobada s'iniciarà a partir de les 9 del matí amb una xocolatada per tots els membres de les colles participants i serà a partir de les 10:15 que es donarà pas a les diferents tandes de ballades de les entitats participants.

 

Edicions locals