L’Ajuntament i el Banc Sabadell aposten per impulsar l’emprenedoria

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Banc Sabadell han signat un conveni de col·laboració per ampliar l’oferta de productes financers als emprenedors i emprenedores amb l’objectiu que puguin iniciar el seu projecte de negoci.

L’alcalde de Mollet del Vallès i president  de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO), Josep Monràs, el regidor d’Ocupació Raúl Broto i el director de zona- Vallès Oriental del Banc Sabadell Benet Josep Heredia Navas, han signat aquest conveni amb l’objectiu que els emprenedors ampliïn les seves possibilitats de crear un negoci.

 


La decisió de l’Ajuntament d’incrementar aquests tipus de convenis també ve motivada per l’alt volum d’empreses creades ja que, com ha recordat Monràs “en els darrers 5 anys s’ha incrementat en un 150% el nombre d’empreses creades a Mollet, dada que ens satisfà i ens obliga a seguir treballar en aqueta línia”. Només al 2015 es van crear 159 empreses a Mollet, un 20,5% més respecte al 2014.

 


Per Monràs “al marge que els nostres esforços estiguin principalment centrats en afrontar les situacions d’emergència, crear empresa és crear ocupació, i això també són polítiques socials, ja que l’estabilitat econòmica comporta estabilitat social”.  

 


De la seva banda, Heredia Navas ha felicitat a l’Ajuntament per aquest tipus d’iniciatives afegint que “el fet que un projecte vingui acompanyat de l’estudi i assessorament previ de l’Ajuntament fa que augmentin les seves possibilitats de ser finançat”.

 


Al marge d’aquest acord, l’Ajuntament ha signat altres tres convenis amb IberCaja, CaixaBanc i BBVA.

 


Durant l’any passat, les diferents entitats van concedir préstecs per valor de més de 300.000 euros als emprenedors i emprenedores que van rebre l’assessorament de l’Ajuntament.

 


Més enllà d’aquets convenis per afavorir l’accés al finançament, des dels Serveis de Formació i Ocupació Municipals també es dóna resposta a les seves principals demandes oferint-los assessorament i seguiment des del Punt d’Atenció a l’Emprenedor i reduint la documentació i facilitant la tramitació a l’hora d’iniciar un projecte de negoci a través del Document Únic Electrònic.

Edicions locals