CaixaBank obre una nova línia de finançament de 5.000 milions per a les empreses de la Cambra

D’aquesta manera, CaixaBank haurà posat 12.300 milions d'euros, en sis anys, a disposició de les empreses sòcies del Club Cambra de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, han signat un nou acord institucional, per als propers dos anys, que inclou una nova línia de finançament de 5.000 milions d'euros per a les empreses sòcies del Club Cambra de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

 

Aquest acord es produeix en haver-se esgotat, abans del previst, l'anterior línia de finançament de 3.000 milions, vigent fins al juliol de 2016. Segons Isidre Fainé, “el resultat d'aquesta col·laboració ha estat altament satisfactori ja que, des del juliol de 2014, hem concedit préstecs per un import de 3.014 milions d'euros a més de 4.700 empreses i hem pogut constatar que una bona part d'aquest finançament ha ajudat a la internacionalització de les empreses i la seva expansió a nous mercats”.

 

 

El president de CaixaBank s'ha mostrat convençut que “la nova línia de finançament de 5.000 milions que ara posem en marxa potenciarà el desenvolupament de nous projectes empresarials i el creixement i innovació dels ja existents”.

 

 

Per la seva part, Miquel Valls ha afirmat que “aquest acord amb CaixaBank i la nova línia de finançament no fan altra cosa que demostrar el compromís de la Cambra de Comerç de Barcelona amb les empreses catalanes i el suport que sempre els ofereix per formar-se, ser més competitives i per créixer dins i fora de les nostres fronteres”.

 

 

D'aquesta manera, la xifra de crèdit que CaixaBank haurà posat a disposició de les empreses sòcies del Club Cambra de la Cambra de Comerç de Barcelona, des que es va iniciar aquesta col·laboració el 2012, ascendirà a 12.300 milions d'euros.

 

 

 

4.759 empreses del Club Cambra han accedit a la línia de finançament

 

Gràcies a l'anterior acord, CaixaBank ha concedit préstecs per un import total de 3.014 milions d'euros a 4.759 empreses membres del Club Cambra. En conjunt, s'han realitzat 10.408 operacions.

 

 

El 56% del total de les operacions han estat per imports inferiors als 100.000 euros, fet que suposa que un gran nombre de pimes han utilitzat la línia de finançament de CaixaBank del Club Cambra. En concret 3.353 empreses han realitzat operacions de finançament per un import inferior a 100.000 euros. Els productes de finançament especialitzada, com són el lísing, el rènting, el factoring i el confirming, han suposat el 31% de les operacions realitzades, en línia amb les tendències del mercat, on les solucions de finançament de crèdit comercial i finançament sofisticades estan en creixement.

Edicions locals