El Parlament diu “no” a demanar a l’Incasòl la cessió de terrenys

Ciutadans presenta una proposta al Parlament de Catalunya que demana la cessió temporal de terrenys per part de l’Incasòl a l’Ajuntament de Mollet per adequar-los i convertir-los en aparcaments públics gratuïts. La proposta rebia el vot negatiu de JxSí i

El grup parlamentari de Ciutadans presenta al Parlament una proposta que demana a l’Incasòl la cessió temporal d’uns terrenys de la seva propietat a l’Ajuntament de Mollet perquè realitzi les tasques pertinents perquè siguin utilitzats com a pàrquing públic gratuït pels ciutadans. Concretament, es tracta d’uns terrenys situats als carrers Santiago Tifón, Santa Perpètua i la Ronda dels Pinetons.

 


La proposta només ha estat recolzada pel grup ponent i el PP, ha rebut l’abstenció de PSC i CSQP i els vots negatius de JxSí i la CUP. Els partits manifestaven que ha de ser el Consistori molletà qui demani la cessió dels terrenys a l’Incasòl i no pas el Parlament.

 


El regidor de C’s a Mollet del Vallès, Toni Cisneros, critica la “falta de coherència entre JxSí, CSQP i PSC votant de forma diferent a l’Ajuntament de Mollet i al Parlament de Catalunya”. Es dóna la circumstància que en el passat Ple del mes de febrer el grup municipal de Ciutadans va presentar una moció que demanava estudiar mesures, a través de la Taula de Mobilitat, perquè es puguin transformar els solars que estiguin en desús de la ciutat en aparcaments públics i gratuïts. Aquesta proposta s'aprovava amb l'abstenció d'Ara Mollet-ERC-MES i tots els vots afirmatius de la resta de formacions del Consistori.

 


Aleshores, el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Francisco Muñoz, destacava que aquests aparcaments "són molt necessaris en zones com l'Hospital de Mollet i l'estació de Renfe de Mollet-Sant Fost" i que aquesta mesura comportaria "una reducció de les emissions dels motors i dels sorolls".

 


El portaveu de CDC, Joan Daví, proposava situar-los en zones perifèriques i el regidor de Canviem Mollet, Gabriel Espinosa, afegia que "en la mesura del possible, seria interessant que estiguessin asfaltats". El regidor d'Ara Mollet-ERC-MES, Manel Sostres, justificava la seva abstenció perquè "tot i estar d'acord amb el contingut, ens abstindrem pel procediment; cal tenir en compte la Taula de Mobilitat". El regidor del PSC, Josep Garzón, justificava el seu vot positiu per "estar d'acord amb el contingut i el procediment".

 

Edicions locals