CDC: “La sentència del TS va més enllà del que li pertoca”

Convergència creu que la responsabilitat del POUM recau en els governs anteriors, en l’actual, en la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat i, per extensió, en la pròpia Generalitat.

Per Setmana Santa es donava a conèixer la notícia de l’anul·lació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Mollet per part del Tribunal Suprem (TS). Tot va començar quan el POUM de Mollet va ser portat al TSJC per una immobiliària i uns particulars que estaven en contra del planejament urbanístic del sector de Can Prat. El TSJC va desestimar les reclamacions dels demandants però la immobiliària va recórrer al TS, que va emetre una sentència desfavorable a l’Ajuntament on no només s’anul·la el POUM de la zona de Can Prat, com demanen els demandants, sinó que deixa anul·lat tot el POUM de Mollet considerant que l’estudi econòmic i financer no està plenament justificat.

 


Des de Convergència creuen que “el TS va més enllà del que li pertocaria” però que ara cal assumir responsabilitats, respondre dubtes i vetllar pels interessos de la ciutadania des de tres vies: els governs i responsables anteriors, el govern actual, la Comissió d’urbanisme de la Generalitat i, per extensió, la Generalitat de Catalunya.

 


“Respondrem i farem respondre a qui sigui sobre la responsabilitat que nosaltres mateixos tinguem o que altres tinguin respecte a aquesta situació, però també avancem que no aplicarem una política de fer llenya utilitzant aquesta sentencia, amb la intenció de desgastar al govern actual o de treure rendiment polític d’aquest afer. Si ara actuéssim sota arguments d’interessos de partit, difícilment actuaríem prioritzant els interessos de la ciutadania i de la pròpia ciutat”, expliquen des de Convergència.

 

 

Des de CDC creuen que les diverses sentències entorn el POUM demostren que “el document de l’estudi econòmic és el seu punt feble” i consideren que tot els implicats en el POUM han d’assumir responsabilitats.

 

 

“Els responsables inicials de la tramitació del POUM, tant a nivell polític com de responsabilitat tècnica han de posar-se a la disposició dels actuals responsables polítics del Consistori, dels mitjans de comunicació i del govern municipal actual per intentar aportar tota la informació i la seva experiència per intentar avançaren els processos judicials que s’hagin de portar a terme durant els propers mesos”.

 

 

En referència al govern actual, des de CDC creuen que “ha d’assumir amb la màxima celeritat responsabilitats com: esgotar les vies judicials disponibles; informar constant i transparentment a la resta de partits polítics i la ciutadania; proposar unificar la normativa urbanística que encara queda vigent i implementar les eines urbanístiques necessàries fins que hi hagi un nou POUM; vetllar perquè aquestes eines temporals responguin als interessos de la ciutadania; i iniciar el procés per desenvolupar un nou POUM que respongui a la realitat actual”.

 

 

En referència a la Generalitat, és la Comissió d’Urbanisme qui autoritza i aprova el POUM i des de CDC creuen que és corresponsable de la situació “per no assegurar que la documentació presentada complís amb tots els requisits” i demana “ajudar a desenvolupar unes eines urbanístiques temporals que permetin donar seguretat jurídica”.

 

 

Convergència ha recordat que “com demostren les actes dels Plens, vam ser molt crítics amb el POUM i l’estudi econòmic i, tot i que el vam aprovar per responsabilitat política, ja vam avançar que plantejaríem modificacions per adaptar-lo a la realitat de la ciutat”. Ara, des de CDC es posen “a la disposició de la ciutadania per donar resposta a les seves necessitats” i demanen “que la resta de forces prioritzin els interessos de la ciutadania i de la ciutat i que treballem tots conjuntament per intentar donar-li la volta a aquesta situació”.

 

Edicions locals