Mollet formarà part de l’Associació Civinet

El passat cap de setmana, l’Ajuntament va signar un acord per formar part de la Xarxa Civinet Espanya- Portugal. Es tracta d’una associació que compta amb la participació de la Comissió Europea i de la que formen part ciutats, províncies, comarques, unive

La signatura d’adhesió a la Xarxa s’ha produït durant la visita que una delegació de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Josep Monràs, ha fet a la ciutat portuguesa de Torres Vedras per participar en aquestes jornades europees sobre mobilitat.

 


L’Ajuntament de Torres Vedras, ciutat guanyadora de l’European Green Leaf 2015 juntament amb Mollet, va decidir convidar el consistori molletà perquè donés a conèixer el seu model de mobilitat sostenible i segura. De fet, l’alcalde Monràs va pronunciar una ponència sobre les polítiques que s’apliquen a la ciutat després d’aprovar el Pla de Mobilitat Urbana.

 


Segons Monràs, ”el nostre model ha despertat força interès. Especialment ens han valorat que obrim a la participació ciutadana els nostres projectes sobre mobilitat amb l’objectiu d’arribar als màxims consensos, i el fet que també els més petits participin activament en l’àmbit de la mobilitat urbana”.   

 


Monràs també ha anunciat  que “hem arribat a un acord amb Torres Vedras per ampliar les nostres relacions més enllà de l’aplicació de mesures de planificació urbana respectuoses amb el medi ambient i fer-ho en d’altres camps com ara la cultura o els esports”.    

 


La Xarxa Civinet Espanya i Portugal és una iniciativa creada l’any 2009 dins del marc de Civitas Forum impulsat per la Comissió Europea amb l’objectiu de ser un punt de trobada entre territoris i entitats on s’intercanviïn totes aquelles qüestions relacionades amb la sostenibilitat, el desenvolupament urbà sostenible o l’estalvi energètic.

Edicions locals