La memòria, protagonista del Nou Aparador del Museu Abelló

L’artista Rocío Verdejo presenta un projecte fotogràfic subjectiu i personal on l’espectador hi arriba a través de la desmemoria de la mateixa artista

Dissabte l’espai de l’Aparador del Museu Abelló inaugurava un nou cicle que s’allargarà fins el 3 de juliol i que suposa la cinquena intervenció per part d’Isabel Lázaro, dintre de la temàtica ‘Fotografia emergent. Fonts i derivacions’.
Per aquesta ocasió, l’artista escollida, Rocío Verdejo, ha apostat per un Aparador vinculat al tema de la memòria. Amb el títol ‘Deconstrucció de la memòria’, l’artista pretén aconseguir informació a través de la col•laboració de la gent. “Vaig decidir fer un qüestionari a la gent de la meva generació sobre els moments que més els hi havia impactat d’entre els 0 i els 18 anys, que és un període del que no tinc records. Els que em van semblar més interessants són aquells que estan reflectits en aquest espai”, explica Rocío Verdejo. A banda del que els visitants es poden trobar a l’espai de l’Aparador, el projecte també està vinculat a un microsite (laconstrucciondemimemoria.com) on hi ha unes caixes a mode de contenidors de records on el visitant pot ajudar a l’artista fent clic a les diferents caixes i donant-li més informació sobre els fets que tracten. “El projecte es basa en la recopilació d’informació per després construir un projecte en imatges”, afegeix l’artista. 
“Em sembla una gran oportunitat per mi ja que, al no haver treballat mai una instal•lació, ha suposat tot un repte per mi”, argumenta Verdejo, “és un molt bon escaparat per al que jo vull demanar a l’espectador”.

Edicions locals