Mollet amb la llei contra la pobresa energètica

PSC i CDC presenten una moció conjunta per defensar la llei 24/2015 i instar al govern de l'Estat a no recórrer la llei

"La moció té dos objectius: mostrar el descontent envers la sentència que ha declarat parcialment nul el decret llei que constituïa una eina legal per lluitar contra la pobresa energètica; i protegir la llei 24/2015 que va néixer a través de la ILP de la PAH i que permet que totes aquelles persones amb risc d'exclusio social no puguin ser desnonades, no pateixin talls de subministraments i siguin allotjades amb un lloguer social per part dels bancs", explicava la ponent de la moció, Mireia Dionisio. 

 

La portaveu del PP, Susana Calvo, criticava que "l'estratègia de la Generalitat és indgine, ja que no ha pres cap mesura amb les seves competències i ha aprovat una llei anticonstitucional". De la seva banda, el portaveu de C's, Francisco Muñoz, creia que "al fons hi ha un problema polític" i justificava la seva abstenció ja que "no podem anar en contra de la legalitat" però demanava al proper govern de l'Estat que "apliqui una llei que sigui moly semblant a la que s'ha intentat arovar al Parlament però per tot l'Estat". 

 


La moció va ser aprovaa amb el vot negatiu del PP i l'abstenció de C's. El govern central té temps per recórrer fins el 5 de maig. 

 


Abans de l'inici del Ple la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Mollet mostrava el seu rebuig contra la posició del govern de l'Estat amb uns cartells reivindicatius.
 

Edicions locals