Sevillanes i cant rociero per celebrar la Cruz de Mayo

El Centro Cultural Andaluz celebrava durant tot el cap de setmana aquesta festivitat per donar la benvinguda al temps de primavera

Com ja és tradició pels volts del primer de maig, el Centro Cultural Andaluz de Mollet celebrava la seva ja tradicional festa de la Cruz de Mayo, una festivitat amb gran arrelament a les terres d’Andalusia i que vol celebrar l’arribada de la primavera, les flors, els colors alegres i vius, i el bon temps. 
Es tracta d’una festivitat molt popular a Andalusia i, especialment, a la província de Córdoba, a la que li han volgut dedicar aquesta celebració, que ja fa més d’una vintena d’anys que l’entitat molletana organitza a la ciutat. “Des del Centre Cultural Andaluz sempre mirem de fomentar tot allò relacionat amb la cultura andalusa a la ciutat, és per això que també volem compartir amb Mollet una celebració tan popular com la Cruz de Mayo”, explica el president de l’entitat, Francisco Paradas. 
Durant tot el cap de setmana van tenir lloc diferents actuacions dels grups de ball i cant de l’entitat local, així com el d’altres entitats convidades com el Centre Cultural Andalús de Montornés, que van portar al Mercat Vell la cultura i el folklore andalús a través de les sevillanes i el cant rociero. “És una festivitat de la que ens sentim molt orgullosos i per la que treballem durant tot l’any per organitzar-la”, afegeix Francisco Paradas. 

Edicions locals