L'Escola Municipal de Música compleix 25 anys

Des de fa un quart de segle Mollet gaudeix de formació musical per als infants de la ciutat. Centenars d’alumnes han passat moltes hores a l’escola, un indret que la majoria considera la seva segona casa. L’escola ha vist créixer nens que ara són professi

 

 

Els inicis de l'escola


El 5 de maig de 1991 s'inaugurava l'Escola Municipal de Música amb 55 alumnes a partir de 6 anys i 5 professors que impartien classes de llenguatge musical i de 4 instruments: piano,  guitarra, flauta travessera i violí. El segon curs, l’escola ja disposava de 112 alumnes a partir de 5 anys i 11 professors. Es nomenava com a director del centre de formació musical a en Xavier Esteve, que des d'aleshores encapçala aquest projecte que ha anat creixent fins a convertint-se en una de les escoles de referència del territori.

 

 

 

L'aniversari


Per celebrar els 25 anys de trajectòria, des de Sant Jordi fins a final de curs, l'escola organitza diverses activitats obertes a tota la ciutadania. La primera va ser el concert a l'Església de Sant Vicenç del passat divendres . Les activitats continuaven aquest dijous amb una classe oberta al Teatre de Can Gomà. Consulteu totes les activitats a la columna de la programació.

 

 


La internacionalització de la música


Des de l'escola s'han impulsat grans projectes com la creació de la Jove Orquestra i Cor del Vallès Oriental (JOCVO), la gravació de CD's, la participació en festivals internacionals i intercanvis d'alumnes i en concerts conjunts amb alumnes d'altres països europeus. La llista d'activitats és molt àmplia, igual que la capacitat de comunicació de la música: un llenguatge universal.

 

 

Una gran família


Durant aquests 25 anys l'escola a vist créixer a centenars d'infants, i també a les seves famílies, sempre implicades en el dia a dia del centre. Molts nens realitzen activitats com llenguatge musical, instrument, cant coral i la participació a grups de cambra o conjunts instrumentals. Així doncs, tantes hores a l'escola fan que el nen i la família esdevinguin un vincle molt especial amb el centre i amb els altres usuaris. A més, les sortides conjuntes per realitzar concerts a diversos indrets encara enforteixen més aquests nexes.

 

 

 

 

L'escola implicada amb la ciutat


A Mollet es realitzen habitualment concerts gratuïts oberts a tota la ciutadania on poder gaudir de música de qualitat en directe. "Volem tornar a la ciutat el que ens dóna", explica Esteve. Només cal consultar el web de l'escola per estar informats de totes les activitats.


Un dels actes més destacats va ser el 20 de desembre de 1992, quan el Grup de Vent de la història de l’escola participava a la inauguració de la Rambla Nova, acompanyat pel cantant Joan Manel Serrat.

 

 

 

La dansa


Des del curs 2008/2009 l’escola incorpora la dansa i passa a anomenar-se Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet (EMMD). Actualment 100 infants reben formació en aquesta disciplina.

 

 

 

L'actualitat


Actualment l'escola compta amb 300 alumnes i 15 professors que imparteixen classes, molts des dels inicis de l’escola, de nou instruments: guitarra, piano, saxo, clarinet, flauta de bec, flauta travessera, percussió, violí i violoncel. Al llarg d'aquets 25 anys han passat 1.300 alumnes i 22 professors.

 

 

 

 

Edicions locals