Baixen els actes delicitius a Mollet durant el 2015

La nostra ciutat se situa com una de les ciutats de Catalunya on més han baixat els actes delictius durant el darrer any.

La setmana passada es realitzava la Junta Local de Seguretat on s’anunciaven les dades relatives al darrer any finalitzat. L’alcalde de Mollet i president de la Junta anunciava que “durant el 2015 els delictes han baixat un 2’5%, el que situa a Mollet 14 punts per sota de la mitjana de delictes que es produeixen arreu de Catalunya”. Per Monràs, “tenint en compte que malauradament el nivell 0 de delinqüència no existeix, ens satisfà poder donar aquestes dades que són fruit, especialment, de la bona coordinació de tots els cossos policials presents a la ciutat”. Una coordinació que permet que “cada cop siguem més capaços de fer serveis planificats i no reactius, i aquesta prevenció fa disminuir els delictes”.

 


En aquest sentit, només pel que fa la Policia Municipal de Mollet, s’han incrementat en un 50% els serveis planificats que han permès reduir els actes delictius i l’incivisme.  

 


A la reunió també va assistir el conseller d’Interior, Jordi Jané, qui destacava que “aquestes bones dades prenen encara més rellevància si tenim en compte que estem parlant d’una ciutat important en la que hi ha molt moviment al ser, entre d’altres coses, una cruïlla de comunicacions”. Segons Jané, “amb aquestes singularitats, si mirem les estadístiques en el conjunt de Catalunya, els índexs de delinqüència a Mollet haurien de ser majors”.
Jané també ha destacat el descens dels robatoris a vehicles amb força, que ha baixat més del 56%, i l’increment de casos resolts pels Mossos d’Esquadra que hores d’ara se situa en un 40%.

 


Des del punt de vista viari, la Junta de Seguretat també ha valorat que al llarg de 2015 no hi hagi hagut cap accident mortal. Malgrat tot, també s’ha constatat la necessitat de millorar alguns punts de la ciutat com, per exemple, l’Avinguda Burgos.

 


Així mateix, en aquesta Junta de Seguretat, també s’ha anunciat que els Mossos d’Esquadra i els Bombers, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mollet, iniciaran una campanya adreçada a la ciutadania centrada en mesures de prevenció, i un altra en donar consells sobre com actuar davant d’un incendi a la llar.

Edicions locals