La ciutadania participa en l’elaboració del PAM

Durant els mesos de març i abril ha tingut lloc aquest procés participatiu a través del qual s’han rebut les aportacions de 561 molletans i molletanes que han opinat sobre quines són les seves prioritats per tal de seguir millorant la ciutat.

El Pla d’Actuació de Mandat per al període 2016 – 2019 que es va presentar el passat 8 de març incorpora tots els acords als que s’ha arribat en el que portem de mandat amb la resta de forces polítiques.

 


L’objectiu d’aquest nou PAM segueix el criteri de transparència de les accions que es duen a terme des de l’Ajuntament i, segueix, també, amb la clara vocació municipal d’incrementar les polítiques de proximitat i participació escoltant i recollint les propostes de tots els molletans i molletanes per tal de seguir millorant la ciutat.

 


Seguint amb la tendència de prioritzar el servei a les persones, aquest pla d’actuació posa l’accent en tres àmbits: les necessitats de les persones, la generació d’oportunitats, ja sigui adreçades al comerç local, als polígons o a l’activitat econòmica en general, i els espais, actuant per tal que tant els rurals com els urbans segueixin sent nets i amables.

 


En total han estat 561 els molletans i molletanes ( 62% dones i 38% homes) que han participat en el procés aportant 347 propostes.

 


En referència a les propostes recollides un 47% fan referència als espias, demanant més neteja als carrers i parcs, més freqüència en la poda de l'arbrat, més correcans i més control amb la velocitat de la mobilitat per la ciutat. La generació d'oportunitats representa un 28% de les propostes recollides, demanant més plans d'ocupació, un centre comercial amb cinemes, l'atracció de noves empreses i més promoció del começ local. Per últim, les necessitats de les persones és l'àmbit que representa un 25% de les propostes recollides i els ciutadans demanen més activitats per a la gent gran i més control policial en el compliment del civisme.

 


Les accions on els molletans i molletanes han mostrat més interès per participar són, per aquest ordre, els Espais (44%), les Persones (30%) i les Oportunitats (26%). Aquesta informació permetrà dissenyar nous processos de participació oberts als molletans i molletanes.

 


A partir de les aportacions rebudes en aquest procés, el govern municipal analitzarà i avaluarà les propostes per tal d’encabir al PAM aquelles que es considerin viables i que no reculli el document inicial de l’actual Pla d’Actuació.

Edicions locals