Mollet no disposarà de Fibroscan

Més de tres hores de reunió entre la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès i CatSalut deixen conclusions positives i negatives.

La setmana passada la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès es reunia amb la delegació de la zona del Cat Salut per traslladar les seves preocupacions sobre la sanitat pública del territori. Una de les conclusions de la reunió és el no acord en la instal·lació d'un Fibroscan a Mollet, una reivindicació de la plataforma des de fa mesos. Tampoc van prosperar les demandes de realitzar una auditoria a la Fundació Sanitària Mollet, eliminar les dues llistes d'espera (pública i privada) i l'ampliació de les urgències als ambulatoris.

 


Per contra, una de les conclusions positives de la reunió és l'estudi de les llargues llistes d'espera amb l'objectiu de reudir-les. La Plataforma informa que CatSalut "té la voluntat de realitzar un pla de xoc contra les llistes d'espera" però necessita el pressupost suficient, que "per Catalunya seria de 93.000 euros". D'altra banda, va prosperar la petició de canviar, en els formularis de les embarassades, el camps de 'Raça' per 'Ètnia' o 'Lloc d'orgien' i eliminar el camp de 'Classe social'.

Edicions locals