Membres del Casal Cultural realitzen una catifa de flors a Noto

Del 12 al 15 de maig se celebra, a la ciutat siciliana de Noto, el 6è Congrés d'Art Emífer, presidit per la Federació Catalana de Catifaires, d'on formen part membres del Casal Cultural de Mollet.

Durant aquests dies la ciutat siciliana de Noto és el punt d'atracció dels catifaires d'arreu del món, ja que enguany, a la seva popular festa que omple els carrers de catifes de flors i que porta per nom 'Infiorata', s'hi afegeix la celebració del 6è Congrés d'Art Efímer, presidit per la Federació Catalana de Catifaires, que ostenta la presidència de la Comissió Gestora Internacional d’Art Efímer, el màxim òrgan de presa de decisions entre congressos.

 


“Catalunya, a través de la Federació Catalana de Catifaires presidirà el Congrés, cosa que té molta importància, ja que és la gran trobada dels catifaires de tot el món, permet la cohesió de tots els grups i la presa de decisions que afecten el nostre futur”, exposa Vicenta Pallarès, presidenta dels catifaires catalans, i de la Comissió Gestora Internacional d’Art Efimer.

 


En total s'elaboraran una trentena de catifes de flors basades en la temàtica de les tradicions, els mites i les llegendes. La Federació Catalana de Catifaires farà una catifa dedicada a les dones d'aigua. A banda dels catalans, també participaran catifaires de les resta de l'Estat i de països com Itàlia, Alemanya, Rússia, Malta, França, Polònia, Corea del Sud, Tòquio, Mèxic i del Tibet.

Edicions locals