El Museu Abelló ja es pot visitar de manera virtual a través de Google Art Project

Tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus, 18 de maig, s’ha presentat el projecte Museus Catalans a Google Art Project, que pretén posar el patrimoni dels nostres museus a l’abast de tot el món.

Des d’aquest dimarts podeu trobar el Museu Abelló i la Casa del Pintor a la plataforma web internacional Google Art Project. A través de la tecnologia de Google Street View, el visitant, des de qualsevol indret del món, pot fer una visita virtual pel Museu i per la Casa del Pintor, seleccionar i ubicar dins l’equipament les obres i peces més destacades i conèixer-ne la informació bàsica. A més, una trentena d’obres de Joan Abelló i de la col·lecció permanent estan disponibles com a gigafoto, que permet a l’usuari examinar fins als detalls més menuts, la textura i totes les complexitats.

 


Tot això és possible gràcies a la iniciativa Museus Catalans a Google Art Project, del Departament de Cultura de la Generalitat, per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus catalans i la seva posada en valor. Mitjançant aquest projecte, 12 museus catalans s’incorporen a aquesta plataforma que promou l’accés a l’art a través de Google.

 


Els 12 museus catalans que s’incorporen a la plataforma de Google se sumen als tres que ja en formaven part. En aquesta primera fase del projecte s’han incorporat 1.221 obres, 165 gigafotos, 18 exposicions virtuals i 10 visites virtuals amb tecnologia trekker.

 


Google Art Project és un projecte de col·laboració entre la companyia i algunes de les institucions més importants del món per donar a conèixer als usuaris les obres d’art més representatives de forma molt detallada. El seu objectiu és disposar de continguts per oferir un millor accés a l’art a través d’internet i que els usuaris puguin descobrir i contemplar obres d’arreu del món. Actualment, en formen part 775 institucions culturals, que han pujat a internet més de 250.000 imatges de més de 13.000 artistes. D’altra banda, entorn el Dia Internacional dels Museus, el centre de la nostra ciutat organitza un concert a la seva terrassa. Més informació sobre aquesta activitat a la pàgina 22 d’aquesta revista.

Edicions locals