L’Hospital informa a la ciutadania sobre la fibromiàlgia i la fatiga crònica

Dijous passat l’Hospital de Mollet acollia una taula informativa d’AFIMOIC per concienciar a la ciutadania sobre la repercusió que té aquesta malaltia per a les persones que la pateixen i el seu entorn.

Per commemorar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, el Síndrome de Fatiga Crònica i altres malalties relacionades, l’Hospital de la nostra ciutat ha acollit una taula informativa creada des de l’Associació de Fibromiàlgia de Mollet i Comarca (AFIMOIC). També, el centre hospitalari ha aprofitat l’oportunitat per comptabilitzar el nombre de pacients que visiten el centre per aquesta malaltia.

 


A l’any 2010 es va posar en funcionament la Unitat de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica i, des d’aleshores, s’han atès unes 1.400 persones. Aquesta unitat està formada per un equip de dues metgesses reumatòlogues, una metgessa internista, una psicòloga clínica i una infermera i gestora de la unitat. A més, s’atenen unes 250 primeres visites l’any de mitjana i s’ofereixen sessions psicoeducatives per a les persones afectades i familiars així com teràpia psicològica grupal.

 

 

Jornada sobre Malalties emergents


D’altra banda, l’Hospital acollirà divendres la Jornada sobre Malalties emergents i síndromes de sensibilització central, que està organitzada per la Federació d’Associacions de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Catalunya, AFIMOIC i la Fundació Sanitària Mollet.

Edicions locals