El TSJC obliga a Vallès Visió a readmetre a Seguer

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nul·la la sentència de l'acomiadament del director de Vallès Visió, Jordi Seguer, el març de 2013. La sentència obliga al Consorci a abonar els salaris deixats de percebre i indemnitzar-lo en concepte

Al març de 2013 el aleshores director de Vallès Visió, Jordi Seguer, era despedit per motius econòmics ja que la televisió púbica es veia amb la necessitat d'aplicar un pla de viabilitat econòmica després que alguns dels seus municipis deixessin de formar part de l'ens. Amb aquest acomiadament i segons informava aleshores el president del Consorci Teledigital Mollet, Josep Monràs, “aquest acomiadament suposarà un estalvi aproximat de 70.000 euros anuals”.

 


Es dóna la circumstància que menys d'una setmana abans del seu acomiadament Seguer denunciava "excés de protagonisme" per part de "determinades persones en la vida diària de Vallès Visió", tot alertant sobre "la manca de transparènci i secretisme" en la forma d'actuar de la gerència del CTM. En aquell moment, just uns dies abans del seu acomiadament, Seguer qualificava de "lamentable el fet que cada dia s'hagi de passar censura prèvia a l'escaleta de l'informatiu diari quan som els professionals que estem treballant els qui hauriem de marcar els criteris".

 


Després de ser acomiadat Seguer presentava una demanda contra el CTM demanant “la nul·litat del meu acomiadament ja que només ha estat una represàlia que ha sorgit a partir de les informacions publicades a la premsa”.

 


La demanda donava la raó al Consorci Teledigital Mollet sobre l'acomiadament de Seguer recolzant els motius econòmics i no les causes que argumentava l’exdirector de la televisió pública. Seguer va recórrer aquesta decisió del Jutjal Social 2 de Granollers i ara el Tribunal Superior de Justíicia de Catalunya ha declarat nul·la la sentència i dóna la raó a Seguer.

 


El TSJC argumenta que el Consorci no ha estat capaç de demostrar que la motivacio princial per acomiadar a Seguer no fos actuar en resposta i com a represalia de les crítiques de Seguer en l'escrit, que recull les declaracions anteriors, adreçat al Plenari del Consorci uns dies abans de l'acomiadament. Així, el TSJC obliga al canal públic a readmetre al director al seu lloc de treball, que es va eliminar en motiu del pla de viabilitat econòmica, abonar els salaris deixats de percebre des del moment de l'extinció de la relació laboral al març de 2013 i indemnitzar-lo en concepte de danys morals. Des del grup municipal de Canviem Mollet expliquen que el cost econòmic derivat de la sentència podria situar-se sobre els 100.000 euros i demanen una reunió urgent del CTM per valorar la sentència i elaborar un Codi Ètic pels mitjans de comunicació públics.

 


De la seva banda, els serveis jurídics del CTM presentaran recurs al Tribunal Suprem per no haver de readmetre a l’exdirector.

Edicions locals