El Museu mostra el seu taller de restauració

Dimecres se celebrava el Dia Internacional dels Museus i el museu de la nostra ciutat obria, per primera vegada, les portes del seu taller de restauració d’obres d’art.

Dimecres passat, en commemoració del Dia Internacional dels Museus, el Museu Abelló obria les portes del seu taller de restauració a tota la ciutadania, una sala que fins ara mai s’havia obert al públic. Desenes de persones van voler apuntar-se a la visita guiada que es va organitzar que, a causa del gran nombre d’inscripcions, es va haver de realitzar en dues sessions.

 


La restauradora del museu, Mireia Ollé, va explicar als assistents conceptes bàsics com la diferència entre restauració i conservació, quines són les tècniques més utilitzades i el tipus de treballs que es realitzen al taller del museu.

 


Els assistents van poder endinsar-se en el món de l’art contemplant les obres des d’una altra perspectiva. “És molt interessant poder conèixer les passes que segueix una obra abans de ser exposada. Abans pensava que l’obra passava directament del magatzem a la sala d’exposicions però aquesta visita m’ha fet descobrir que darrera de cada obra hi ha un treball laboriós, acurat i molt precís perquè l’espectador la pugui gaudir en el seu màxim esplendor”, explica la Clara, una de les molletanes assistents.

 


La visita al taller de restauració també es va obrir a les escoles de la ciutat i alumnes de l’Escola Anselm Clavé i alumnes que cursen el Batxillerat Artístic a l’INS Mollet van aprofitar l’ocasió per conèixer més sobre el museu de la nostra ciutat.

Edicions locals