En Comú Podem visita l’Hospital de Mollet

Divendres a la tarda dos membres del grup parlamentari d’En Comú Podem, acompanyats de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, realitzaven una visita a l’Hospital de Mollet.

La direcció de l’Hospital de Mollet rebia divendres a la tarda a membres d’En Comú Podem, que van aprofitar que havien de realitzar un acte a la nostra ciutat per conèixer les instal·lacions del centre hospitalari. A la visita també van assistir membre de Canviem Mollet i de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès. “Es tracta d’una reunió cordial, molt atenta, on ens han ensenyat amb molt més detall que altres vegades tot l’Hospital i ens han explicat com funciona la gestió des del seu punt de vista”, explicava el portaveu de CM, Xavier Buzón.

 

 

Durant la trobada l’Hospital de Mollet destacava la sostenibilitat del centre, posant èmfasi en la “gestió eficient dels recursos públics que fan de l’Hospital de Mollet un referent també al sistema sanitari, tal i com de forma transparent ha estat publicat a la Central de Resultats del Departament de Salut cada any i a la web institucional i Portal de Transparència de la Fundació Sanitària Mollet, on hi consten les dades econòmiques, contractes de serveis  i memòries de RSC i d’activitat”.

 


Des de l’Hospital també destaquen de la trobada temes com la qualitat tecnològica del centre, la seva vinculació amb Universitats, els reconeixements internacionals obtinguts per la bona gestió, el compromís amb el medi ambient i el Consell de Participació Ciutadana.

 


La diputada Aina Vidal afegia que durant la trobada “s’ha parlat de la importància d’incorporar la PDSPBV al Patronat, un ens que caldria que fos més públic i més transparent ja que està gestionat amb recursos econòmics de l’àmbit públic”. A més, explicava que “també hem parlat del Fibroscan” però asseguraven que “no hem obtingut resposta sobre aquests temes”.

 

 

Les llistes d’espera també han estat tema de conversa i l’Hospital destacava que “segueixen del tot els paràmetres demanats pel Servei Català de la Salut en temps i adequació. Tots els procediments garantits s’operen per sota del temps mig de Catalunya, abans dels sis mesos, i els no garantits, la resta, estan en el límit d’un any de temps màxim d’espera, només superat en 100 pacients que esperen màxim 18 mesos per patologies vertebrals complexes, un 0.06% del total de població”.

 

 

El diputat Joan Mena opinava que “els problemes de l’Hospital de Mollet són els mateixos que els de la resta de centres de Catalunya” i creia que “ el govern de Convergència i Junts pel Sí juga amb aquesta confusió del que és públic però es fa amb diners privats però hem d’entendre que la sanitat no pot ser un negoci de ningú”.

 

 

L’Hospital de Mollet té una població de referència de 165.000 habitants i els conjunts de centres de la Fundació Sanitària Mollet donen feina a 1.000 professionals qualificats.

 

Edicions locals