Es rebutja la proposta d'estudiar la descentralització democràtica del barri de Lourdes

Ara Mollet-ERC-MES presentava una moció al Ple de dilluns que demanava estudiar la possibilitat de crear algun ens que vetllés pels interessos dels veïns del barri de Lourdes. La moció també demanava redactar un Pla Integral d'aquesta zona de la ciutat.

El grup municipal d'Ara Mollet-ERC-MES demanva als atres grups del Consistori crear una consulta entre els 879 molletans que viuen al barri de Lourdes per saber si volen crear un òrgan de descentralització democràtica "que gestioni les necessitats del barri". A més, la moció també demanava redactar un Pla Integral de Lourdes, ja que "es tracta d'un barri amb unes especificitats singurals que s'han d'estudiar", explicava el portaveu republicà, Oriol López.

 


Per qüestions legals la descentralització democràtica no es podria fer a través d'una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), sinó que hauria de ser un Òrgan Territorial de Gestió Desconcentrada (OTGD). Les seves competències serien: resoldre problemes administratius, emetre informes sobre competències municipals i fer propostes i suggerminets sobre el barri.

 


La proposta va ser recolzada per CM però rebutjada per la resta de grups de l'oposició amb l'argument majoritari que "cal estudiar les necessitats de tots els barris i no només d'un en concret" i que "les funcions del nou ens ja es realitzen i no cal duplicar òrgans".

 

 

Bus cap a l’Hospital


El dimecres s’estrenava el nou recorregut de l’autobús que portarà als veïns des de Lourdes fins l’Hospital de Mollet. A més del bus urbà, la Generalitat ha canviat el recorregut de la línia interurbana perquè hi hagi més freqüència de pas al barri.

Edicions locals