Amorós: “A curt termini no arribaran refugiats al Baix Vallès de forma regulada”

El secretari d'Igualtat i Migracions de la Generalitat, Oriol Amorós, oferia una xerrada a Mollet, organitzada per Ara Mollet-ERC-MES, per parlar sobre la crisi dels refugiats, explicar què està fent la Generalitat i què podem fer els ciutadans.

El Casal cultural acollia una nova xerrada per parlar dels refugiats, aquesta vegada a càrrec del secretari d'Igualtat i Migracions, Oriol Amorós. El ponent assegurava que “a curt termini no arribaran refugiats al Baix Vallès, al menys de forma regulada, ja que irregularment molts ja hi són”, però creia que “hem d’estar preparats i oferir la nostra solidaritat”.

 


Amorós proposava tres accions. “Primer de tot no hem de perdre la memòria història i explicar als nostres fills que un dia els avis també van ser refugiats. En segon lloc cal estar preparats per l’acollida i arranjar habitatges a tota Catalunya. En tercer lloc el ciutadà pot entrar al web de la Generalitat i col·laborar en l’inventari de recursos amb tres accions: participar en l’acompanyament, accions de formació i oferir habitatge”.

 


Amorós explicava que actualment “Catalunya està preparada per acollir 882 refugiats, al setembre esperem tenir disponibles 1.800 places i a 2017 arribar a les 4.500”. Segons Amorós aquesta segueix sent una xifra baixa ja que “representa el 0,05% de la població de Catalunya i el 4% de la immigració normalment ve durant un any”.

 


El protocol creat per la Generalitat vol oferir als refugiats, per aquest ordre, estabilitat emocional i sanitària, recolzament en la tramitació jurídica de la sol·licitud d’asil, aprenentatge lingüístic intensiu del català i el castellà i, finalment, ajuda en la inserció laboral.

 

Edicions locals