Monràs trasllada les preocupacions de Mollet al president Puigdemont

El president Carles Puigdemont va rebre el passat dijous a Josep Monràs després que l’alcalde de Mollet del Vallès li demanés mantenir aquesta trobada. Durant la reunió, Monràs va traslladar al president la seva preocupació pel deute que el govern català

Durant aquesta entrevista, Josep Monràs va traslladar al president la necessitat de disposar d’una previsió i una planificació dels pagaments, així com d’una millora en el finançament dels diferents serveis i programes per part de la Generalitat. Per l’alcalde “no tenir clar un calendari de pagaments posa en risc els serveis que estem donant a la ciutadania i que estem assumint des de l’Ajuntament quan qui ho hauria de fer és la Generalitat”. Tot i ser “conscient de la situació econòmica en general, el govern català ha de saber que aquest deute ens afecta doblement per la gran quantitat de serveis públics que oferim”. A partir d’aquí, i després del compromís del president de traslladar aquestes demandes al Departament d’Economia, l’Ajuntament confia que el més aviat possible es pugui parlar de calendari per començar a reduir aquest dèficit. En aquests moments, segons càlculs dels serveis municipals, el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament és de més de 5 milions d’euros.


Aquesta situació dificulta la prestació de serveis públics, com per exemple els que es presten des de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats. Tot i les dificultats Monràs assegura que no renunciarà als serveis malgrat la manca de recursos.

 


Així mateix, l’alcalde també va exposar la seva preocupació per la maca de planificació de l’ensenyament a la ciutat, el tancament de línies de P3, la necessitat de trobar una ubicació definitiva a l’Institut Aiguaviva i de fer inversions de millora a les escoles públiques de primària. En aquest sentit, Monràs va recordar que en els darrers 4 anys l’Ajuntament ha destinat més de 500.000 euros a inversions a les escoles.

 


També es van plantejar altres questions com: la necessitat que des de la Generalitat es destinin recursos a les emergències socials, el trasllat dels jutjats, el soterrament de la línia de tren Barcelona- Puigcerdà al seu pas per Mollet i la defensa del Quart Cinturó, entre d’altres.    

 


En finalitzar la reunió Puigdemont va acceptar la invitació de visitar properament la ciutat de Mollet.

Edicions locals