Rècord de participació en l'Open Internacional d'Escacs Memorial Ezequiel Martín

La competició va comptar amb 122 jugadors, 83 adscrits al Circuit Català d'escacs. El guanyador del torneig internacional ha estat el Mestre Internacional cubà, Rolando Alarcón Caselles, del Club Torà amb 8 punts dels 9 possibles.

Aquest diumenge 12 de juny es va disputar una nova edició de l'Open Internacional Memorial Ezequiel Martín que, enguany, arribava a la novena edició. El guanyador del torneig internacional ha estat el Mestre Internacional cubà, Rolando Alarcón Caselles, del Club Torà amb 8 punts dels 9 possibles. El segon classificat és el Gran Mestre català, Marc Narciso Dublan, de l'Escola d''Escacs de Barcelona, i el tercer el Mestre Internacional de Costa Rica, Leonardo Valdès, jugador del Club d'Escacs Mollet.

 

Malgrat l'amenaça que suposava la vaga de rodalies de Renfe, només 3 jugadors no van fer acte de presència. El total de 83 jugadors actius adscrit al Circuit Català d'escacs que van participar en el torneig internacional. Aquesta edició s'ha batut el rècord de participants amb 122, fins era de 112 l'any 2013.

 

En paral·lel, i per quart any consecutiu, també es va jugar l'open limitat a ELO català 1850 i fins sub-16 a nivell d'edats, i amb un èxit de participació molt gran. Fins a 39 jugadors van prendre part al torneig, disputat al mateix horari, lloc i ritme de joc.

 

Han destacat per la seva bona participació, els Mestres catalans, Cristian Fernández, Javi Amores i Ricard Morros, que van guanyar el tram B del torneig i el millor jugador local, respectivament. Pel que fa al  IV Open sub-16, revalida el campionat el jugador Wei Zheng Hong, del Montornès, amb 7,5 punts de 9 possibles. El segon classificat és l'Aleix Miró Arbelaes, de la Paretan, amb 7,5 punts ,i com a tercer classificat, la jugadora Vinyet Palau Barrufet, de l'Alcoletge amb 7 punts. El millor jugador local va ser Joan Sol.

 

El Club d'escacs de Mollet, organitzador de la competició, ha volgut agrair el seu esforç als jugadors i a totes les entitats i patrocinadors que han fet possible l'open.

Edicions locals