Mollet es troba davant un nou repte europeu

L’Ajuntament i el teixit esportiu de la ciutat han celebrat conjuntament el nomenament de Mollet del Vallès com a Ciutat Europea de l’Esport l’any 2017.

Un dels arguments que esgrimeix l’Association European Capitals and Cities of Sport Federations (ACES Europe) per haver escollit Mollet és el fet que es tracti d’un bon exemple a l’hora de fer de l’esport un instrument de salut, d’integració i de respecte, i aquests, afegeix el comunicat, són justament els objectius d’ACES Europe.

 


A l’hora d’atorgar aquest reconeixement, l’Associació també ha tingut en compte els més de 5 mil esportistes federats que hi ha a la ciutat, la trentena d’associacions esportives i els diferents projectes municipals per promoure l’exercici i la salut.

 


Per Josep Monràs, aquest reconeixement internacional, “és mèrit de la ciutat, de tots els molletans i de les entitats, per la tasca que feu i pel suport, ja que des del primer moment tots veu oferir la vostra col·laboració incondicional”.  Segons Monràs “hem arribat fins aquí per fer el que fem, i tot i que l’any que bé serà especial i entre tots haurem d’elaborar un programa concret, seguirem desenvolupant aquelles polítiques que fan que la pràctica esportiva arribi al major nombre de ciutadans possible”.  

 

 
Des de les entitats, els seus representants, parlaven d’orgull, d’un repte engrescador i del benefici que comportarà a la pràctica esportiva de la ciutat.

 


De moment, el fet que Mollet hagi estat escollida, li dóna una major visibilitat a nivell europeu i comporta que formi part de la xarxa de ciutats de l’esport més important d’Europa, el que també servirà per compartir experiències amb aquestes ciutats.

 


El proper 16 de novembre, Mollet rebrà oficialment el reconeixement en el marc de la Gala dels premis ACES Europe que acollirà el Parlament Europeu.

Edicions locals