Es presenta un nou projecte musical internacional

L’Ajuntament presenta el nou projecte internacional de música anomenat Sona Mollet, Memorial Anna Villaescusa Rebull que es farà el 7, 8 i 9 d’octubre. La iniciativa comptarà amb la col·laboració del Conservatori d’Amsterdam i el Conservatori del Liceu d

Amb aquest projecte, que neix amb vocació de continuïtat i, per tant, amb la intenció de celebrar-lo un cop l’any, l’Ajuntament de Mollet vol retre homenatge a la jove pianista molletana Anna Villaescusa qui malauradament ens va deixar fa uns mesos a causa d’una malaltia.

 


La projecció i el reconeixement internacional de l’Anna la van portar a formar part del Conservatori del Liceu i del Conservatorium van Ansterdam, probablement el més important d’Europa. Aquest fet ha comportat que ambdues institucions participin activament en aquest Festival i les vinculi amb l’Escola Municipal de Música de Mollet.

 


L’alcalde Josep Monràs, ha volgut recordar la figura de l’Anna tot parlant d’una “jove artista que, malgrat ja estar consolidada a nivell internacional i residir a Amsterdam, sempre estava disposada a col·laborar amb la seva ciutat. Recordo que així ho va fer l’estiu de 2012 tancant el primer cicle de Sona La Marineta i donant suport als joves creadors molletans”.

 


Pel que fa el contingut del projecte, l’alcalde ha explicat que “la nostra intenció, més enllà de presentar una oferta musical de primer ordre a nivell internacional, és fer-ne pedagogia i potenciar l’interès per la música a Mollet, i estic convençut que això és el que més li agradaria a l’Anna”.

 


El Festival es durà a terme els dies 7, 8 i 9 d’octubre a diferents espais, ja siguin tancats, com el Teatre Municipal de Can Gomà, o oberts, com la Plaça Prat de la Riba i combinarà concerts de música clàssica, de cambra o jazz.

 

 

 

 

Anna Villaescusa


L'Anna va néixer el 1990 i va començar a estudiar música quan tenia 6 anys . L'any 2007 quedava finalista al concurs internacional de piano Ricard Vinyes. Des del 2009 formava part del trio Alhambra, amb el que va obtenir el Premi Extraordinari de música de càmara del Conservatori del Lliceu. L'any 2010 va realitzar diversos concerts com a solista al sud de França al festival 'Les Cles du Clasique'  i a finals d'aquell mateix any va debutar com a solista a l'Orquestra de la Capella de Santa Maria.

 


Juntament  amb la violinista Laura Era, l'Anna va obtenir el primer premi dels 'Pòdiums de Cambra' de Sant Joan de Vilatorrada i el premi extraordinari a la millor interpretació d'una obra catalana amb la ‘Sonata para Viola’ de Salvador Brotons. També, debuten com a duo al Palau de la Música Catalana amn l'estrena d'una obra del compositor Esteve Palet Mir.

 


Des de l'any 2010 i fins el 2012 forma part de la Jove Orquestra Nacionl de Catalunya. Finalitza els estudis de Grau Superior al Conservatori de Música del Liceu amb el mestre Tensy Krismant. Seguidament va anar a estudiar al 'Conservatorium van Amsterdam' amb el mestre Frank van de Laar i ha rebut classes magistrals de Stanislav Pochekin, Naum Grubert, Daniel Ligorio, Franz van Ruth, Pierre Mak i  David Kuiken.

 


En els últims anys ha actuat en sales com l’Auditori de Barcelona, l’Auditori del Conservatori del Liceu, el Museu Picasso, la Sala dels Miralls del Teatre del Liceu, l’auditori Enric Granados de Lleida,  el teatre de  l’Atlàntica a Vic, el Petit Palau a Barcelona, la Zweelink zaal  i la Bernard Haintink zaal a  Amsterdam.

Edicions locals