A l’octubre l’Hospital de Mollet instaurarà definitivament el sistema SAP

Aquest nou programa informàtic permetrà que els pacients de la Fundació Sanitària Mollet tinguin una sola història clínica comuna a tota la institució. Els professionals de l’Atenció Primària també tindran accés a aquest històrial que, de moment, podran c

A mitjans d’octubre l’Hospital de Mollet ja utilitzarà completament el sistema SAP per gestionar la informació del centre. Així s’anunciava, entre d’altres temes, durant el balanç dels primers sis mesos d’any de l’Hospital. Al setembre uns 800 professionals de la Fundació Sanitaria Mollet realitzaran una formació de 6 setmanes per aprendre a gestionar i utilitzar un nou programa informàtic. Es tracta del programa SAP, reconegut mundialment no només en l’àmbit sanitari. “Vam començar a treballar en aquest projecte al 2014 i el 14 d’octubre d’enguany veurà la llum”, explicava el Dr. Jaume Duran, el director general de l’Hospital, qui destacava com a principal benefici que “aglutinarà tota l’activitat assistencial (mèdica, infermera, farmacèutica, psicològica, etc.) en una sola història clínica”. De la seva banda, la directora assistencial del centre sanitari, la Dra. Xènia Acebes, destacava “l’estalvi de temps, la no duplicitat d’informació i més seguretat pel pacient”.  La inversió per instaurar el SAP ha estat d’uns 700 mil euros repartits en 2 anys.

 


D’altra banda, valorant la feina realitzada per l’Hospital durant els dos primers trimestres de l’any, Duran creu que la institució ha arribat a un moment de “consolidació sostenible”, després d’incrementar la població atesa a 165.000 habitants tot incorporant a Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa. A més, aquesta consolidació ha fet augmentar un 2,3% la complexitat de les intervencions que es realitzen i, també, les intervencions han augmentat un 10%.  A més, sempre que és possible, es prioritza la cirurgia ambulatòria, que ha augmentat un 90%.

 


La formació segueix sent un punt fort de l’Hospital de Mollet. En dos anys s’ha duplicat el nombre d’estudiants fins arribar als 25 convenis amb 10 universitat que formen 500 estudiants anualment. També en dos anys, es tripliquen les comunicacions en congressos nacionals i internacionals que imparteixen els professionals dels centre. A més, els projectes de recerca es dupliquen cada any: 6 projectes el 2014, 12 projectes el 2015 i 12 projectes durant el primer semestre de 2016.

Edicions locals