El jutge diu “no” a la reobertura del local que Al Huda té a l’avinguda Badalona

L’Ajuntament guanya el contenciós amb Al Huda, que no podrà reobrir el seu local segons ha dictaminat el jutge.

El jutjat contenciós administratiu nº 16 de Barcelona ha dictat sentència pel  recurs que la Comunitat Islàmica Al Huda va interposar contra l’Ajuntament l’any 2013 pel precinte del local de l’avinguda Badalona, 31. La sentència inadmet a tràmit el recurs de la Comunitat Islàmica i així mateix els imposa les costes del procés.  

 


Aquest conflicte es remunta a l’any 2013 quan l’Ajuntament va precintar el local perquè “havien iniciat obres sense permís municipal” i es tracta “d’un local comercial que no es pot fer servir com a mesquita perquè incompleix la normativa”. Aleshores, la comunitat musulmana al·legava que “els motius del tancament, segons ens han informat, han estat les obres i nosaltres no estem fent res, només manteniment”.

 


També al 2013 l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explicava que  “la comunitat musulmana sap perfectament que no podia adquirir un local comercial com a mesquita perquè incompleix la normativa urbanística de la ciutat i, tot i així, han tirat endavant tota una sèrie d’actuacions que són il·legals. Les normes de la ciutat i del país són de compliment obligatori per tothom i l’Ajuntament de Mollet serà intransigent davant qualsevol tipus de radicalisme o xantatge”.

 


Mesos més tard Al Huda presentava un recurs per poder entrar al seu local precintat i ara el jutjat contenciós administratiu nº 16 de Barcelona els hi nega la raó i els fa pagar les costes del procés judicial.

Edicions locals