Les arts escèniques es mostren al carrer

Aquesta setmana es presentava un nou festival d’arts escèniques a Mollet que veurà la llum al setembre i que pretén tenir continuïtat i convertir-se en referent al territori.

Sota el títol ‘Festival Artístic Internacional l’Arlequí’, l’associació Escena Mollet i el Casal Cultural portaran  els dies 2, 3 i 4 de setembre un nou festival a la ciutat. En total, durant tres dies Mollet acollirà 41 espectacles d’11 companyies de 6 països diferents.  “La idea d’aquest festival sorgeix per la necessitat de portar a la nostra ciutat una gran varietat d’espectacles d’una gran qualitat artística i incloent múltiples disciplines de les arts escèniques”, explica el mag molletà Pau Segalés, president d’Escena Mollet, qui també mostra la voluntat “que aquest festival es realitzi anualment i que ens uns anys sigui un referent al territori”.

 


De la seva banda, el president del Casal Cultural, en Josep Cot, creia que “és un luxe tenir una persona amb l'empenta del Pau que aposti per la cultura a Mollet” i recorda que “el Casal Cultural sempre està al costat de les iniciatives culturals dels joves emprenedors”.

 


Els espectacles de clown, titelles, màgia, circ, acrobàcies, música i malabars, entre d’altres, es realitzaran a 8 espais diferents a la ciutat: el Parc de les Pruneres, la Plaça Catalunya, la Plaça Pau Casals, la Plaça Europa, la Plaça Prat de la Riba, la Plaça Major, el Jardí del Casal Cultural i el Teatre Municipal de Can Gomà.

 


La peculiaritat d’aquest festival serà el fet de ‘passar la gorra’. En finalitzar cadascuna de les actuacions els artistes passaran la gorra entre el públic assistent perquè cada espectador pagui el que creu que val l’espectacle. “Col·laborar amb els artistes és una forma de mostrar el respecte per la seva feina i la satisfacció per l’espectacle”, explica Segalés.

 


El nom del festival i el cartell estan inspirats en l’Abelló, qui va mostrar la figura de l’arlequí en diverses ocasions, tant en dibuixos, esbossos, quadres, com en escultura.

Edicions locals