La moció de la PAH es debatrà al setembre

A falta d'un informe jurídic, es posposa la moció urgent que presentava la PAH on demanava al Consistori que s'apliquin les bonificacions que marca la nova llei en la factura de l'aigua.

La setmana passada la Plataforma d'Afetats per la Hipoteca (PAH) presentava una instància a l'Ajuntament on demanava la incorporació urgent al Ple d'aquest dilluns d'una moció per reclamar que Mollet apliqui, en la factura de l'aigua i les deixalles, els barems que marca la llei 24/2015. Finalment, aquesta moció no va ser debatuda però el govern municipal anunciava, just a l'inici del Ple, el compromís de tots els grups municipals per presentar-la al Ple Municipal del mes de setembre. 

 


Concretament, aquesta moció reclama la modificació dels barems per a concedir la bonificació del 95% de les taxes de subministrament d’aigua i de recollida de residus tot adaptant-les a les ordenances municipals a la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. El text de la moció també reclama que aquesta mesura tingui efectes retroactius i es retorni als ciutadans els diners que han pagat de més des de l'aplicació de la llei. Aquesta reclamació econòmica afecta, en primera instància, a la companyia subministradora i, com a últim responsable, a l'Ajuntament de Mollet que havia d'aplicar els nous barems quan es va aprovar aquesta llei al Parlament. 

 


Ara, la PAH realitzarà un informe jurídic que presentarà a l'Ajuntament a finals d'estiu, juntament amb el text de la moció.
 

Edicions locals