CDC: “El temps ens ha donat la raó”

El grup municipal es mostra “content” de no haver pactat amb Ara Mollet-ERC-MES i Canviem Mollet una moció de censura.

Després de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, el panorama polític molletà va quedar molt fragmentat. El PSC continuava sent la força més votada a Mollet però només obtenia 7 regidors, els mateixos que Canviem Mollet, que es va quedar 474 vots per sota. Ara Mollet-ERC-MES es convertia en la tercera força al Consistori Molletà amb 5 regidors, seguit dels 3 regidors de Ciutadans, els 2 regidors de Convergència i la regidora del Partit Popular.

 


El mateix diumenge a la nit, després de conèixer els resultats electorals, començaven les converses entre els grups municipals de Canviem Mollet, Convergència i Ara Mollet-ERC-MES, que feia de pont entre les diferències ideològiques d’ambdós partits. L’inici d’aquestes converses va fer anunciar als republicans que s’estaven plantejant una moció de censura, fet al que CM no va reaccionar però sí CDC, que va emetre un comunicat dient que “les mocions de censura han d’estar plenament justificades” i que el seu posicionament negatiu en formar aquesta aliança “no ha canviat”.

 


El pacte d’aquests tres grups municipals no es va materialitzar a causa de les diferències ideològiques. “Ja vam avançar que aquest pacte no era possible si no estava engendrat sobre un clar posicionament favorable al procés català i a la independència de Catalunya”, expliquen des de Convergència. Per alleujar les diferències, des de CDC van posar la condició que “aquest pacte es portés a terme si l’alcalde era el cap de llista d’Ara Mollet-ERC-MES, l’Oriol López, ja que així ERC actuaria com a frontissa en aquest govern entre Canviem i Convergència Mollet” i no pas el cap de llista de Canviem Mollet, Xavier Buzón.  

 


Ara, després d’un any des d’aquestes negociacions fracassades “és evident que el temps ens ha donat la raó. Convergència Mollet va decidir en aquell moment que no volia portar motxilles durant els propers 4 anys de legislatura i que volia estar lliure per posicionar-se respecte al procés que viu Catalunya. Estem contents d’haver pres aquesta decisió, ja que el temps i, sobretot, les actuacions d’alguns partits polítics ens estan donant la raó”.

 

Edicions locals