El Casal Cultural acull la presentació de la campanya Zoo XXI

El coordinador general de l’Associació Animalista Libera, Samuel Leal, visitava la nostra ciutat per presentar a El Casal Cultural una campanya que proposa reconvertir el Zoo de Barcelona en un Centre de Recuperació de Fauna Autòctona.

Dimarts es presentava a Mollet la campanya Zoo XXI, que proposa un nou concepte pel Zoo de Barcelona. “Volem reconvertir-lo per millorar la vida dels animals”, explica el gerent de Libera, Samuel Leal, qui assegura que “no volem el tancament perquè comportaria molt malestar per a ells”.  Així doncs, Libera proposa que el Zoo de Barcelona sigui un Centre de Recuperació de Fauna Autòctona i, en segona instància, un Centre de Rescat d’Animals Exòtics.

 


El primer pas a fer és “intentar retornar al seu hàbitat natural o als santuaris tants animals com es pugui ja que, per exemple, un elefant necessita viure en grups de 100 individus i caminar desenes de quilòmetres al dia”. El zoo seguiria tenint una funció pedagògica ja que “caldria instal·lar suports tecnològics educatiu que expliquin quin és l’estil de vida i els hàbits de cada espècie”.

 


Leal també demana que les protectores s’instal·lin al Parc de la Ciutadella per poder apropar l’adopció al ciutadà, ja que “les botigues d’animals són molt accessibles i les protectores no tant”. Segons Leal aquest projecte “no implica necessàriament una inversió econòmica sinó una redistribució de la despesa”.

Edicions locals