L’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació supera les 10.000 atencions en un semestre

Durant el 1r semestre de 2016 s’han incrementat en un 46% les insercions respecte el mateix període de 2015 i s’han atès més d’un miler d’emprenedors. A més, durant aquests sis mesos, EMFO ha superat les 10.000 atencions.

El regidor d’Ocupació, Raúl Broto, ha estat al programa Posa’t les Piles de Ràdio Mollet per fer balanç del primer semestre d’EMFO destacant que “el nostre objectiu és consolidar-nos com a referent al Baix Vallès per donar servei a tota la seva població” i, en aquest sentit, es continuarà fomentant la mancomunació de serveis “que és molt positiva pel territori ja que es poden aconseguir més projectes i subvencions tant per a Mollet com pel Baix Vallès”.

 


Segons Broto a Ràdio Mollet, l’increment en formació aquest 2016 ha estat un gran repte perquè “representa una gran coordinació per l’equip d’EMFO i és una gran oportunitat per a la ciutadania, ja que la formació incrementa les possibilitats de trobar feina”. Aquest fet també ha implicat que els serveis formatius i de recerca de feina s’hagin distribuït per diferents espais de Molllet del Vallès per atendre els més de 1.300 participants en formació i realitzar les 500 accions formatives.

 


En referència a l’emprenedoria, Broto ha volgut destacar que “l’autoocupació també genera llocs de treball i s’ha de fomentar”. Durant el primer semestre s’han atès més de 1.000 emprenedors, s’han creat 73 empreses i, aquestes, han generat 119 llocs de treball. El regidor també destacava que “en pocs mesos hem tingut 5 casos d’èxit de reeempresa”, és a dir, 5 negocis que s’han traspassat.  

 


Els programes destinats als joves en situació d’atur també és una aposta per EMFO ja que l’atur d’aquest col·lectiu ha anat en augment els últims anys. Un dels objectius d’aquests programes és el retorn a la formació reglada, “ja que encara els queda molt camí per recórrer”. Enguany, s’ha treballat per donar eines tecnològiques i reforçar els idiomes als joves per donar una empenta al seu currículum.

 


Per Broto, durant aquest 2016 “les dades d’ocupació han estat més positives perquè s’ha anat reduint l’atur, però s’ha de continuar treballant per fomentar la formació i per incrementar l’ocupabilitat de la ciutadania tant de Mollet com del Baix Vallès”.

 


Les persones interessades en formar-se, obrir un negoci o cercar feina poden adreçar-se a EMFO (c.Riera, 7, 1a planta), posar-se en contacte per telèfon (93 570 51 60) o bé per correu electrònic ([email protected]).

Edicions locals