El Consorci de Gallecs diu que les actuacions sobre coloms i tudons eren una prova pilot sota l’autorització de les administracions

Asseguren que les actuacions s’han fet en fauna no protegida sota la demanda de pagesos i veïns de la zona

Les actuacions amb armes sobre coloms i tudons que denunciava fa pocs dies la Plataforma per la Defensa de Gallecs són part d’unes proves pilot per al control cinegètic que s’han dut a terme en els últims dies al territori de Gallecs amb el permís del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, segons el Consorci de Gallecs.

 

 

Els controls s’han dut a terme entre dilluns i dijous al matí per la poca afluència de gent a la zona. Les proves de control s’han efectuat sobre colom roquer, tudó i conill, tractant-se de fauna no protegida que atacava els conreus de Gallecs. Aquestes mesures s’han pres després de la demanda dels veïns i pagesos.

 

 

Pel que fa als arguments utilitzats per la Plataforma per la Defensa de Gallecs on es deia que “no està comprovat científicament que hi hagi una plaga de colom roquer”, o que “hi ha tècniques molt menys violentes...” el Consorci de Gallecs assegura que l’any 2010 ja es va realitzar un estudi que demostrava l’existència d’aquesta plaga i des d’ençà que s’estan provant diverses tècniques de control per combatre-la i que quan aquestes finalitzin “s’avaluarà el mètode més efectiu”.

 

 

En referència a la utilització d’armes per combatre les plagues el Consorci diu que aquest mètode és “excepcional” i que només s’utilitza en moments crítics.

 

Edicions locals