Els carrers de Mollet s’omplen d’arts escèniques

 

Divendres a les 21 h es donarà el tret de sortida del Festival Artístic Internacional L’Arlequí, que enguany s’implanta a la ciutat amb la voluntat d’adquirir una continuïtat anual. Així, durant 3 dies els ciutadans podran gaudir d’espectacles al carrer realitzats per professionals de múltiples arts escèniques.

 

 

 

El festival


Divendres, dissabte i diumenge la nostra ciutat es convertirà en la seu del Festival Artístic Internacional L’Arlequí, un esdeveniment que porta a Mollet diversos espectacles d’alta qualitat artística de professionals d’arreu del món.

 


Aquesta iniciativa neix de la mà de l’associació Escena Mollet i El Casal Cultural i sorgeix “de la necessitat de portar a la nostra ciutat una gran varietat d’espectacles d’alta qualitat artística”. El Festival té la fita de convertir-se en un esdeveniment anual i, a la llarga, acabar sent un referent de les arts escèniques al carrer a la província de Barcelona, expliquen els organitzadors.

 


El festival inclou múltiples disciplines com clown, titelles, màgia, circ, acrobàcies, música i malabars, entre d’altres.

 

 

 

 

 

 

Els participants


Un total d’11 companyies realitzaran els seus espectacles, en diversos passis, que arriben a sumar més d’una quarantena d’activitats. Així, desenes de professionals de les arts escèniques provinents de països com Itàlia, Austràlia, Argentina, Mèxic, Brasil, Canadà i Catalunya visitaran la nostra ciutat durant tres dies per oferir el seu art a tota la ciutadania.

 

 

 

 

 

 

Els escenaris


La gran majoria d’espectacles es desenvoluparan a les places i parcs més cèntrics de la ciutat, tot i que el Teatre Municipal de Can Gomà i el Jardí de El Casal Cultural també acolliran activitats. Així, els molletans podran gaudir de l’art dels professionals al Parc de les Pruneres i a les places Catalunya, Pau Casals, Europa, Prat de la Riba i la Plaça Major.

 

 

 

 

 

 

La imatge del festival


L’escultura de l’artista molletà Joan Abelló és la imatge corporativa d’aquest esdeveniment. Es tracta d’una versió d’un dibuix original del pintor i col·leccionista que els organitzadors han utilitzat per donar visibilitat a l’esdeveniment. “La figura de l’arlequí vincula amb tot el que significa el festival: arts escèniques, teatre de carrer i Mollet”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’agraïment envers l’espectacle


Tots els espectacles d’aquest festival són gratuïts però “deixar diners a la gorra al final de cadascun d’ells és una forma de respecte, valoració a la feina i satisfacció amb allò que acabem de veure”, expliquen els organitzadors. Així, cada persona podrà fer l’aportació que consideri necessària i podrà gaudir de la cultura al preu que li sembli adient.

 

 

 

 

 

Edicions locals